Apple saat kan oksijen monitörü sağlıklı yaşam için‘,’ bir ilaç değil

Related Articles

6 yeni Apple Watch Serisi izle kan oksijen seviyelerini ölçmek için izin veren bir sensör içerir. Cihaz sağlık araçları Apple’ın suite yanında uzun süre beklenen, ama genelde parmak ucu toplanan Ölçümler daha doğru olabilir bilek, oksijen seviyelerini izler.

En oksijen sensörleri, Apple’ın da dahil olmak üzere, ışık kullanarak, kanındaki oksijen miktarını ölçmek. Bu cihazlar pulse oksimetre denilen ve genellikle senin parmak ilgili klibi. Standart sürüm yüzeye yakın kan nereden bulabileceğimizi parmağı ile iki kırmızı ve kızılötesi ışık gönderir. Bu olmadığında oksijen ve daha fazla kırmızı ışık varsa, kandaki bir protein daha fazla Kızılötesi ışığı emer. Parmak diğer tarafında bir sensör ile ışık her ne kadar yazın hesaplar, oksijen bir okuma sağlıyor.

6 Apple Watch Serisi aynı zamanda kırmızı ve kızılötesi ışık vardır, ancak bunun yerine ışık gönderme aracılığıyla bir vücut parçası, ışıklar’ yansıma ölçer. Garmin ve Fitbit tarafından kullanılan aynı strateji var zaten benzeri var kan oksijen vardır. Ama bilek yansıtıcı yöntem özellikle oksijen seviyesi düşmeye başladığında az hassas, göre olabilir biraz araştırma. Dışarıda ışık kaynakları yansıyan ışık eğmek için, ve bir parmak ile karşılaştırıldığında olabilir neden birkaç nedeni vardır, bilek dışında derinin yüzeyine yakın olarak birçok kan damarları yoktur.

Apple saat kan oksijen sensörü tıbbi bir cihaz değildir ve herhangi bir tıbbi koşullar teşhis etmek ya da izlemek mümkün olmayacaktır. Şirket özelliği sadece orada kullanıcıların fitness ve wellness anlamalarına yardımcı olduğunu söylüyor. Sağlık Sumbul Ahmed Desai, Apple’ın Başkan YARDIMCISI ama Apple ürün duyuru sırasında COVİD-19 salgını geri özelliği bağlayın yaptı: “Kan, oksijen ve nabız oksimetri hakkında çok şey COVİD salgını sırasında duyduğumuz terimlerdir.” dedi.

Pulse oksimetre kullanma COVİD-19 hasta izleme nefes darlığı hissetmeye başlamadan önce oksijen düzeyleri ile ciddi sorunları tespit yardımcı olabilecek bir salgını erken, doktorlar bulundu. Araçlar aniden maddenin sahip oldu ve raflardan uçtu, sıkıntı yaratıyor. Bazı insanlar cihazlar için döndü Garmin gibi bir çözüm izliyor. Diğerleri çağrısında Apple sensörleri etkinleştirmek için … inşa halinde saatin eski sürümleri ve kandaki oksijen seviyesi ölçme kabiliyetine sahip çıktı.

Sigara kan oksijen monitörleri, tıbbi, Apple saat gibi giyilebilir cihazlar, oldukça yeni, bu yüzden aslında tipik bir parmak ucu monitöre maç görmek çok bağımsız değerlendirme olmamıştır. Apple kan oksijen ölçmek onun tıbbi durumu tedavi etmek, bu yüzden güvenilirliği veri bazı öksürük gerektiren Gıda ve İlaç idaresinden onay almam gerekmez mi olduğunu söylemiyor.

Normalde, bir “sağlık”-oksijen düzeyleri hakkında bazı bilgiler hala yararlı bilgiler ve iyi bir numara olabilir sunan bir özellik duruldu. Ama yanlış kan oksijen ölçümleri dayanarak, özellikle COVİD-19 salgını sırasında riskli olacaktır. Bu hastalık çok garip. Pek çok hastalığın aksine, sağlık çalışanları her zaman bir hastanın semptomları olacak güvenebilir doğru gösteriyor hasta olduklarını. Hem hastalar ve bakıcılar durum hakkında doğru bir okuma almak yardımcı olabilir güvenilir cihazlardan yardıma ihtiyaçları var.

Apple ve diğer smartwatch yapımcıları henüz bu bar temizlenmedi. Sonunda kan oksijen sensörleri ile ilgili bazı veriler yayımlamazlar iyi bir şans var — Apple dışındaki araştırmacılar ile teknoloji astım COVİD-19 sağlık koşullarını izlemek için kullanılan olabilir yollarını görüşmek için işbirliği yapmaktadır. Ama bu mümkün kadar, muhtemelen hala smartwatch oksijen değerlerinin biraz şüpheci olmak için iyi bir fikirdir — ve belki de ikinci bir görüş almak.

More on this topic

Popular stories