COVİD için protestocuları suçluyor-19 yayılmış sağlığı için daha büyük tehdit yok sayıyor

Related Articles

Polis vahşetini protesto etmek için her devletin, ülkede bu hafta içinde toplantılar önümüzdeki birkaç hafta içinde COVİD-19 vaka sayısındaki artış takip edebilir, Eyalet sağlık departmanları uyarmak. Ama COVİD-19 vaka sayısı protestolar sonrasında çıkmasına olup dar bir odak polis şiddeti ve ırkçılık gerçek sağlık tehlikeleri bir oyalama olduğunu.

Corona yayılmasına izin veren hükümet başarısızlıkları son toplantılar çok daha tehlikeli olan halk sağlığı uzmanları söyle. Ve Protestolar sorunları yıllardır sağlık riskleri var dikkat diyor.

Bu COVİD-19 yanıt üzerine çalışan Harvard Tıp Fakültesi’nde Abraar Karan, bir doktor “eğer bir protesto olan bir belirti, parmaklarınızı nokta ise, sistemik ırkçılık olan kök neden kaçırıyorsun” diyor.

Karan söyledi Verge ben önümüzdeki birkaç hafta içinde vaka sayısında artış görmek sürpriz olmazdı ve bazı insanlar endişe olabilir neden anladığını. Harvard Tıp Okulu’nda Julia Marcus, bulaşıcı hastalık bir epidemiolojist, bu endişeleri paylaşıyor. Ama polis şiddeti ve ırkçılık da siyah Amerikalılar sağlığını tehdit eder, diyor.

“Sadece bu hastalığın önlenmesi daha sağlığı için çok daha fazlası var,” diyor. Halk sağlığı liderleri sadece bu kişinin genel sağlık katkıda bulunan diğer faktörleri görmezden çünkü Corona çekici gelen birini durdurmak daha geniş hedefleri olması gerekir.

İnsanlar sokaklara protesto için alıyor sorunları ayrılmaz COVİD-19 salgını ile bağlantılı olduğundan artık özellikle önemli. ABD’de renk toplulukların Corona göğüs germiş ve hasta ve beyaz Amerikalılardan daha yüksek sayılar için can atıyorlar. Bunun yerine eşit dağıtılmış, sağlık iyileştiren sistemleri, COVİD-19 test siteleri gibi konsantre içinde beyaz alanlar. Polis şiddeti, diğer taraftan, siyah ve beyaz olmayan alanlarda hedef olma olasılığı ve şiddet yaşayan bu topluluklar koymak sağlık koşulları için risk (yüksek kan basıncı ve diyabet gibi) bu COVİD-19 olun daha tehlikeli.

Bu çok siyah Amerikalılar için-19 COVİD olarak sağlık için aynı derecede tehlikeli. neden ayrımcılık sistemi içine pişmiş, nasıl olur da sadece iki örnektir.

Polis vahşetine karşı mücadele etmek için daha önemli olduğunu evde olacaktır, daha sokaklarda salgını dışından daha fazla risk altında olduklarını, ülke çapında protestocular tanımak, ama söylüyorlar.

“Bir tehlike olduğunu düşünüyorum, ama bazı şeyler yıl,” 23 değer–eski Darrell Owens söyledi Verge Oakland’da bir protestodur. “Virüs ailem için en büyük tehdit olan, arkadaşlar, ve beni seçim yapmak zorunda kaldım. Ve Minneapolis polis,” 24 yaşındaki bir öğrencinin söyledi Kesim.

Eğer protestolar planlandığı gibi yapılması mümkün olsaydı, ama ne kadar tehlikeli olduklarını sanmıyorum. Evet, bir yürüyüş sırasında diğer insanlardan uzak kalmak zor, ve ilahi ya da bağırmak yüklü parçacıklar solunum konuşmaya daha fazla potansiyel virüs üretir. Ama protesto organizatörleri insanlar maske giymek için teşvik ve açık havada toplama herhangi bir üfledi viral partiküllerin daha kolay dağılmasını sağlar. Açık bir toplama kapalı bir restoranda yemek daha az riskli ya da olacak kalabalık bir bar.

Protestolar daha yüksek olması riskli ortamlar olsa da, polis biber gazı kullanmak veya göz yaşartıcı gaz (insanlar öksürük, daha fazla solunum parçacıklar yayılıyor yapar), kuvvet yakın çevreden insanları ve maskelerini yırtıp. Onlar gibi COVİD-19 protestocular arasında hızla yayıldı olabilir üzerine yüklenen kalabalık otobüsler ya hapishanelere almışhastalığın yayılma merkezleri olan.

“Protestolara polisin tepkisi kesinlikle kendi protestolar daha yayılan bir olaya neden olabilecek bir şey olabilir,” diyor Karan.

Protestolar ayrıca, işletmeler ve toplantılar ile ilgili kısıtlamalar bazı eyaletlerde gevşeme gibi oluyor — ki çok COVİD azalma çapında uzmanlar gerektiğini söylemesine-19 vaka ve hastaneye yatış kriterleri karşılaşmadım önce açılmasının. Protestolar olmasa bile, dava sayar gibi ülkelere gidip gelmeye başlamıştı Texas.

“Ne, özellikle bu Devletlerde olur korktuğum şey birkaç hafta içinde durumda herhangi bir artış protestoculara sorumlu olacak olması,” diyor Marcus. İletim olsa da, aynı zamanda yeni açılan kalabalık barlar ve kapalı restoranlarda gerçekleşiyor olabilir. “Aynı anda birden çok şey var,” diyor.

Arka protesto için kendilerini yeni bir vaka bağlamak zor olurdu, Karan diyor. Corona yayılmasını izleme zaten karışık. “Eğer kalabalık içinde olmak ve sonra dağıtmak gidiyoruz eğer, eğer önce veya sonra pozlama olsaydı bilmiyoruz” diyor. Gösterilerde insanlar eğer pozitif COVİD-19 test olsaydı ettikleri protestolar ya da olsaydı sağlık görevlileri söylemek için isteksiz olabilir.

Herhangi bir hastalık bulaşma protestolar içine bakarken faydalı bilimsel olarak bu sorular hiç bir şekilde protestocuların suçlu kullanılmamalıdır soran olabilir, Marcus diyor. “Çok sık davranışları için bireyler suçlu olduğumuz zaman, gerçekten neyin rahatsız edici bir yoludur,” diyor.

Hükümet COVİD karşı test harekete isteksizlik ve yanlış duraklamalar ile-19 — hareket yavaştı, çünkü bugüne kadar hastalığın yayılmasını en, Marcus diyor, oldu. “Bu protestolar herhangi bir potansiyel yeni vaka tarih atfedilebilecek, en azından kısmen, COVİD-19, bu salgın yanıt vermek için hükümetin başarısızlığı için aldık 100 binden fazla ölümlere kıyasla devede kulak olacak,” diyor.

Eğer COVİD bile-19 sirküle protestolar yaptı, polis şiddet tehlikesine dikkat çekerek gelip iyi karşılık olabilir. Irkçılık karşıtı protestolar sonuçta onu geliştirmek varken bu evde emir protesto toplantıları gibi değiller, Marcus diyor ki; bu halk sağlığı baltalamaya çalıştı.

“Sonuçta, bu protestolar, eğer yapısal ırkçılık anlamında ilerleme herhangi bir görünüş getirmek değil, negatif bir halk sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır,” diyor.

More on this topic

Popular stories