Fitbit Duygusu smartwatch EKG uygulaması için FDA onayı alır

Related Articles

Fitbit yeni HTC smartwatch üzerinde kalp izleme elektrokardiyogram (EKG) uygulaması olmuştur temizlenir FDA (ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından. Bu özellik kalp ritmi takip ve atriyal fibrilasyon, düzensiz kalp atışı en sık görülen belirtileri için bakabilirsiniz.

Fitbit Eric Friedman, eş-kurucusu ve baş teknoloji yöneticisi “yeni EKG bizim app anda kendilerini değerlendirmek için ve daha sonra doktorları ile okuma inceleme isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır,” dedi, açıklamada.

Atriyal fibrilasyon, inme ve diğer kalp hastalıkları için yüksek risk altında insanlar koyar. Giyilebilir cihazlar, gün boyunca sürekli insanlar izleyebilir ve olabilir (yalnızca belirli zamanlarda kalp atış hızı ölçen) geleneksel bir kalp monitörü kaçırabilir bir sorun bayrak edebilir.

Bu EKG özelliği için FDA onayı almak için üçüncü giyilebilir uygulaması. Ağustos ayı başlarında Çözdükten olay onun atamasını aldığı Elma İzle, 2018 yılında ilk ve Samsung duyurdu.

Bu tür cihazlar, düşük riskli kabul edilir çünkü kapsamlı bir test gerektiren resmi bir onay süreci üzerinden gitmiyorlar. FDA anlayışına yeni cihaz zaten piyasada olan ürünlerle benzer olduğunu göstermek için şirket soran bir patika ile imzaladı.

Boşluk Duygusu planlanan fırlatma tarihi zamanı ayın sonunda geldi. Diğer firmalar bu kadar şanslı değildi: Samsung ilk 2 geçen yılki Galaxy İzle Aktif içine EKG özelliği inşa etti, ama BİZE zaman etkinleştirmek için izin alamadım. ABD’de bu sürümü ile insanları kullanmak mümkün olacak ya da ne zaman belli değil. 3 güncelleştirilmiş Galaxy saati uygulaması var, ama Samsung BİZİ kullanıcılar için kullanılabilir olacağını söylemedi. Withings EKG özellikleri ile iki smartwatches vardır, ama FDA onayı yok, bu yüzden de ABD’de satılabilir. (Avrupa’da kullanılabilir.)

Fitbit ran bir küçük çalışma doğru atriyal fibrilasyon vakalarının yüzde 98.7 tespit bulmuştur hangi yazılımının geçen yıl. Mayıs ayında, şirketin bir aday olacağını açıkladı daha büyük çalışma iyi cihazlar atriyal fibrilasyon nasıl tanımlayabilirsiniz değerlendirilmesi tutmak için. Fitbit düzensiz bir kalp atışı ile çalışmaya kimseyle takip ve eğer, aslında durumu var mı diye kontrol edecek bir doktor, onları bağlayacak. Çalışma kayıt amaçlıyor katılımcılar, yüzlerce, binlerce.

More on this topic

Popular stories