Harici bir ekran için dizüstü bilgisayar bağlamak için nasıl

Related Articles

Büyük bir dizüstü bilgisayar ekranı ne kadar önemli değil — Eğer iş ya da okul için ciddi bir çoklu görev yapıyor olacak iseniz, bir monitör bağlamak büyük bir yardım olabilir. Tüm modern dizüstü monitör harici ne varsa bağlanmak mümkün olmalı, ama yaratıcı almak gerekebilir.

İlk adım, laptop destekler çıkışların ne olduğunu bulmaktır. Muhtemelen HDMI, mini-HDMI, USB ve Thunderbolt / C liman veya DisplayPort desteği, HDMI veya Mini display olacak. Eğer eski bir bilgisayarınız varsa, delikleri kaplı (olanlar) VGA veya DVI olabilir. Eğer port ne emin değilseniz, hızlı bir Google Arama size yardımcı olabilir. Üreticinin web sitesi dizüstü bilgisayar modeli yorumları ya bir listesini bulmak mümkün olmalıdır.

İşte bazı örnekler:

Sol taraftan Asus ROG zephyrus ' İkilisi 15.

İçin havalandırma sol 3 DisplayPort ve Thunderbolt destekleyen-C bağlantı noktası bir USB Var. -C bağlantı noktaları 3 DisplayPort ve Thunderbolt desteği, yani çift USB değil üreticinin web sitesinde kontrol edin. Ayrıca liman yanındaki semboller arayabilirsiniz.
Fotoğraf Monica Çene / tarafından Verge

HP Pavilion sevinç

Sağdan ikinci (etiketlenmiş) bir HDMI bağlantı noktası vardır. DisplayPort destekleyen bir USB-C soldan ikinci.
Fotoğraf Cameron Faulkner / tarafından Verge

Vaıo SX14 Windows PC

Bu bir VGA bağlantı noktası vardır.
Fotoğraf Amelia Holowaty Krales / tarafından Verge

A4 Tech G5 SE

Mini display soldan ikinci. HDMI bağlantı noktası soldan üçüncü. Sağdaki USB-C uzak ama 3 DisplayPort yok Thunderbolt destekler.
Fotoğraf Cameron Faulkner / tarafından Verge

Sonra, harici ekran destekleyen girişler ne olduğunu anlamak gerekir. Farklı seçenekleri görebilirsiniz, ama çoğu HDMI veya DisplayPort olacak. (Her ikisi de HDMI, ikinci varsa, ideal bir seçim her noktasını destekler ve her cihazın yeteneklerini yapmak istediğiniz işlerden belirli standartlara bağlıdır. Bir explainer kontrol etmek isteyebilirsiniz. PC Mag bir derinlemesine bir yer vardır.)

Oradan, son adım, iki aygıtları bağlamak için. Bunu yapmanın en kolay yolu iki standart bağlayan bir kordon bulmak. Örneğin, dizüstü bilgisayarınız ve monitörünüz var DisplayPort DisplayPort destekleyen bir USB-C bağlantı noktası varsa, bir pick up -C-to-DisplayPort USB kablosu. Her iki dizüstü bilgisayar ve monitör destek HDMI, standart HDMI kablosu çalışacak.

Bazı senaryolar için, adaptör veya bir dock kullanmak daha kolay olabilir. Örneğin, eğer 3 Thunderbolt ile monitör üzerinde dizüstü bilgisayar ve HDMI üzerinde çalışıyorsanız, ve zaten bir HDMI kablosu varsa, bir ile iki bağlayabilirsiniz USB-C adaptör HDMI yerine yepyeni bir kordon satın almaktan daha. Eğer sadece C USB olan Dell XPS 13 veya MacBook Pro kullanıyorsanız, bir dizüstü bilgisayar bağlamak sona erebilir İçeren bir USB-C hub HDMI desteği. Bu durumda, sadece yuvasına HDMI monitör bağlamak için HDMI pop.

Bir kere kablosu var, monitör takın ve güç. Kablosu doğru sonuçlara dizüstü bilgisayar ve monitör takın ve gitmek için iyi bir konum!

More on this topic

Popular stories