Sipariş edildikten sonra Lyft askıya Kaliforniya servis çalışanları olarak sürücüleri sınıflandırmak

Related Articles

Amerika Rideshare Sürücüleri United ve Ulaşım İşçileri Sendikası ile Uber ve Lyft sürücüleri California İş Komiseri ofisinin önünde ‘kervan bir protesto’ Corona salgını ortasında 16 Nisan 2020 Los Angeles, Kaliforniya yapmak gibi bir sürücü yüz maskesini ayarlar. Mario Tama/Getty Images tarafından (fotoğraf)

Mario Tama

Lyft Perşembe söyledi bir Adliye çalışanları olarak sürücüleri sokulması bunun bir gereği izin çünkü gece yarısı PT olarak Kaliforniya’da hizmet askıya alır.

Mahkeme geçen hafta ihtiyati tedbir kararı verilmiş ancak şirket itiraz ederken, cumaya kadar kaldı.

Uber ve Lyft de üst düzey yöneticileri geçen hafta Olası operasyonlarını yeniden yapılanma ve işçi rehiring anlamına gelen emir, uymak için hizmeti askıya için uyardı.

Uber henüz Kaliforniya’da hizmeti askıya alma hakkında resmi bir açıklama yapmış değil, ama bunu yapmak için bekleniyor.

Lyft hisseleri %8.5 bir noktada Perşembe haberleri takip yuvarlandı ama yaklaşık yarım kayıpları ele geçirdi. Uber hisse biraz %3.2 düşerek idi.

Tedbir Kaliforniya Başsavcısı tarafından açılan dava parçası oldu ve Uber ve Lyft iddia eden üç şehir avukatların yanlış yerine çalışanların daha müteahhitleri olarak sınıflandıran işçi masrafları almaktadır. Bir yargıç, bir mahkeme kararı devlet talebini kabul ettiler, şirketler yeni devlet İş Kanunu, müteahhitler işe firmanın normal iş akışı dışında iş yapmak gerekir diyor 5 Meclis Bill, temel standartları bir araya geldi ikna olduğunu söyledi.

Hizmet askıya Lyft kararı sonrasında yayınlanan bildiride, California AG Xavier Becerra dedi, “California işletmeler ve milyonlarca işçi, milyonlarca ev sahipliği yapmaktadır. Her gün, burada şirketler, işçilerin kendi hak ve menfaatlerini korumak. Yenilik ve işçi hakları el ele gider çünkü Kaliforniya Amerika’nın ekonomik altyapısı var. Aksini düşündürecek herhangi bir şirket yanlış bir seçim önemsiz değildir.”

Uber Kaliforniya’da süspansiyon döneminde bile yemek dağıtım hizmeti ile çalışmaya devam etmeyi planlamış, Uber bir yönetici söyledi web sitesi Yiyen geçen hafta. Tedbir hedefleri sürücüleri yağıyor binmek, ancak gıda dağıtım hizmetleri üzerinde inceleme zaten AB5 altında hızlandırıldığını var, San Francisco Bölge Savcısı ile app dava teslimat hizmeti DoorDash tabanlı, iddia eden işçiler yanlış sınıflandırılabilir mi.

Uber ve Lyft desteklediklerini Kasım halk oylaması ile AB5 altında daha fazla yasal işlem önlemek için bir şans var. Eğer seçmenler 22 Teklifini destekler eğer, binmek-selamlama ve gıda Dağıtım Hizmetleri tabanlı Uber, Lyft ve diğer uygulama-AB5 muaf olacak. Ölçü de bu hizmetler icraatını işçiler için ek faydalar sağlar.

1 Ekim itibariyle. Corona salgını Seyahat birçok biniciler korumuştur bu sayı çok daha düşük şimdi müsait olmasına rağmen 1, Lyft son bir yıl içinde gezileri tamamlayan California 305 bin kişilik hakkında sürücüleri vardı. Bir sözcüsü hemen daha yeni rakamlar için bir isteğe yanıt vermedi.

Uber bir son dedi blog yazısı California’da üç aylık dönemde etkin sürücüleri numarası 209,000 hakkında olduğunu.

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo, Demokrat, Eyaleti terk Lyft sonucu hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

“Sadece ben özellikle burada olması müzakere edilmiş bir çözüm olduğunu öğrendiğimizde daha çok insan gelir olmadan görmek istemiyoruz,” Liccardo CNBC “değişim” Perşembe günü bir röportajda söyledi. Uber CEO’SU Dara Khosrowshahi “üçüncü yol bu ismi koydu çizgisinde “taşınabilir” faydaları için savundu.” Modeli altında birden çok uygulama-tabanlı işletmeler için çalışan sürücüler eğer bir platform ya da değil sopa olursa olsun, çalıştıkları saat sayısına göre menfaat olabilir.

Bir süspansiyon varsa biniciler hizmetleri özledim oy ölçmek için destek toplamak varken, ayrıca rakip kafeslemek için fırsat sunacak. İki start-up, Alto ve Arcade City, yasal bir savaş ortasında California girmek için planları hız kazandı. Mevcut hizmetler ve taksi şoförleri bile pazar payını geri kazanmak için fırsatı kaçırmamak olabilir. Seyahat Corona salgını sırasında durmuş gibi yönüyle yolcu talebi zaten düşük ama.

Yine de, benzer bir durum Austin Uber ve Lyft orada sürücüler kayıt süreci uzatmak olur dediler yeni bir arka plan onay bir yasa üzerinde hizmet askıya alındığında 2016 yılında oynadı. Birçok yeni hizmetler tuttu halde devlet Kanunu tersine sonra döndüklerinde, iki dev müşteri tabanını çoğunu ele geçirdi.

Duyuru Perşembe, Lyft seçmenlerin 22 Prop destek için teşvik ve Kaliforniyalılar söyledi hala Lyft uygulamasını kullanın bisiklet, scooter ve araba kiralama için.

CNBC YouTube abone olun.

California tedbir için İZLE: Uber ve Lyft cevap iktidardaki

More on this topic

Popular stories