Telefonunuz arasındaki bağlantıyı izlemenin ve bir sonraki salgını

Related Articles

İnsanlar ormanlardan telefonları, bilgisayarlar ve diğer cihazlar gider altın ve diğer mineraller kazıp yol kesen zaman, “yayılma denen bir olgu için bir katalizör olma riski vardır.” Bir virüs bir tür diğerine sıçrama yapar olacağı budur. Yeni bulaşıcı hastalıklar üçte ikisi, COVİD-19 gibi ortaya çıkıverdi.

10 milyondan fazla kişi enfekte, bugüne kadar 500 binden fazla dünya çapında öldürmek olan Roman Corona, hayvan virüs olarak başladı. Virüs bir tür diğerine atlamak için fırsat var, ve sonunda bir insan indi. Virüs bir pazarda Wuhan, Çin’de hayvanlar sıçrama yapan araştırmacılar, ilk düşünce. Ama daha kolay Roman virüs bize ulaşmak için, madencilik dahil olmak üzere diğer durumlar pek çok insan oluşturun. Verge bir akıllı telefon ve mineraller içinde ve dünya üzerinde hasara yol açıyor başka bir yeni virüs potansiyeli arasındaki noktaların birleştirilmesi. kazıldı

“Tüketiciler … madenciler içeri girip virüs taşıyan vahşi hayvanlarla temas nedeni olarak tercihlerimiz. Kitabın David Quammen, yazar tüketici arz ve talep zinciri kendimizi töhmet” dedi Yayılma: Hayvan Enfeksiyonları ve Sonraki İnsan Salgını. Quammen “bu yeni virüs salgın olma potansiyeline sahip yayılma yol açan vahşi hayvanlarla temas daha geniş olur,” diyor.

Altın almak, iyi elektriği iletir çünkü elektronik çok kullanılan bir örnek. Ebola benzer Marburg, viral hemorajik ateş, 128 kişi öldürüldü 1998 ve 2000 yılları arasında Kongo’da. Altın madencileri muhtemelen virüs kaptı bilim adamları tahmin hayvanlar, yarasalar gibi, madenlerde gelenve virüsü oradan yayıldı. Bu maden ile ilgili oran birkaç örnek biridir Verge bu video araştırıyormuşuz gibi geldi.

Bu sorun sadece altın değil. Altın, tantalit columbite için (kısa) koltan denilen metalik bir cevher gibi çok sonra elektronik üreticileri tarafından aranan. Devre kartı ile elektrik akışını kontrol eden tantal kapasitörler yapmak için kullanılır. Hem altın ve koltan küçük miktarlarda değerli olduğundan, aynı zamanda madencilerin geçim için Çekiciler. Geçim madencilik, zanaat ya da denilen küçük ölçekli madencilik, gayrı genellikle kürek, kazma, tava ve biraz daha fazlası ile yapılır.

Koltan çoğunluğu bu küçük ölçekte Kongo’da mayınlı. Ve büyük, endüstriyel operasyonlar, küçük ölçekli madencilik virüs “hayvanlardan insanlara bulaşma” için çok daha fazla şansı ile birlikte geliyor göre, uzmanlar söylüyor. Örneğin, uzak bölgelerde çalışan madenciler geçimlik gıda piyasalarına erişim olmayabilir, bu yüzden onları hasta yapabilir gıda için avlamak için daha olasıdır. En son videomuzu bir madenci yeni bir virüs sözleşme ve istemeden bir salgın tetikleyici olabilir farklı yollarını araştırıyor.

EKONOMİ ABD-MADENCİLİK YASALARI KONGO-----TOPSHOT HUZURSUZLUK

Güney Kivu, Kongo Doğu Demokratik Cumhuriyeti Numbi yakın zanaat koltan ve kasiterit bir madenden, 7 Nisan 2017 tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerde madenci digs.
Getty Images ile Griff Tapper / AFP tarafından fotoğraf

Sonuçta, insanlar, hayvanlar ve çevre ile etkileşim yolu kendi iyiliğimiz için ciddi sonuçları olabilir. Bilim adamları ve halk sağlığı uzmanları içinde yaşayan insanlar ve doğal hayat Çevre Sağlığı ve tüm bağlı şekilde ele almak için bir strateji geliştirdik yüzden. “Bir sağlık denen bir yaklaşım.” Birlikte insanlar ve gezegen sağlıklı tutmak için koruma biyolojisi tıp için farklı disiplinlerden gelen uzmanlar getiriyor. Fikir olmuştur etrafında onlarca yılama yaklaşım çekiş çok düştü sonra başka bir salgını Corona,, Var olan SARS-CoV (kaynaklandığı yarasalar), 2003 yılında.

Kar amacı gütmeyen EcoHealth Alliance ” In korunması ve sağlık için Carlos 9-Torrelio, associate vice president “hepimiz aynı yerde yaşıyoruz, çünkü tek dünya, tek sağlık var,” diyor. “Hayvanlar aleminin bir parçasıyız. Böylece bütün hayvanlar ile bu virüs paylaştığımız neden olmadığını anlamaya ihtiyacımız var,” diyor.

Madenciliği ve diğer madencilik endüstrisi virüs yayılma riskini azaltmak için yolları vardır, 9-Torrelio göre. Çevresel Etki değerlendirmeleri yaparak, madenciler yemek için güvenli gıda sağlanması, iş bushmeat süre ava karşı kuralları incelemesi. çoğunlukla daha kontrollü bir ortam olması gerektirir (USAID) Uluslararası Kalkınma için Birleşik Devletler Ajansı da geliştirdi öneriler izleme işçi sağlığı kapsayan maden kamplarında ortaya çıkan yeni hastalık riskini en aza indirmek ve yerel yaban hayatı bir envanterini tutmak için. Resmi olmayan, sık sık yasadışı, geçim madencilik gelince ama bütün bunları yapmak zor.

EcoHealth İttifak, USAID ile işbirliği içinde 2009 yılından itibaren, 140’dan fazla koronavirüsler 1,200 yeni bir virüs buldu. Sadece başka bir yol dünya atmak için bir tane alır. Her yerde mineraller için madencilik gibi şeyler yaparak yaşam alanlarını yok ettik, sadece çevreye zarar vermeyeceğiz, potansiyel bir küresel kriz için kendimizi hazırlıyoruz.

More on this topic

Popular stories