Hükümet yavaş yavaş ön dönmeden yakıt talep-COVİD seviyeleri:

Related Articles

LPG fiyatı, benzin fiyatı, mazot fiyatı, yakıt tüketimiLPG yakıt talep artmaya, geçen yıl Haziran ayında yüzde 7.8 sağlam büyüme ile devam ediyor.

Lockdown kısıtlamalarının hafifletilmesi ekonomik faaliyetlerin yeniden canlandırılması olarak Haziran ayında Hindistan’ın yakıt satış öncesi yüzde 88-COVİD-19 ulaşmış, hükümet Çarşamba günü yaptığı açıklamada.

“Hindistan, büyük petrol tüketen milleti dünyanın üçüncü, petrol ürünleri satış Nisan ayında görülen en düşük 2007 yılından bu yana düşmüş, ülke çapında lockdown nedeniyle, COVİD-19 salgının yayılmasını önlemek için gerekli olduğunu,” resmi bir açıklama ” dedi.

Talep, ancak, yeniden canlandırmak için Mayıs ayında başlayan ve haziran ayında ön yüzde-COVİD seviyeleri 88 ulaştı, dedi.

“Mart ve Nisan ayının son haftasında bu yıl nosedived olan Hindistan’ın toplam petrol ürünleri tüketimi, şimdi giderek kendi pre-lockdown seviyeleri Haziran ayında oluyor, PSU’ (IOC, BPCL ve HPCL) satış rakamları kaynaklanan olarak,” dedi.

Tüketim 10.8 milyon ton, Haziran ayında yakıt talebi 2019 Haziran 13,4 milyon ton, tüketiminin yüzde 88 oldu.

5.5 milyon ton dizel normal düzeyde yüzde bu ay içinde 82 iken Haziran ayında 2 milyon ton Petrol tüketimi geçen yılki seviyesi yüzde 85 oldu.

“Muson ve Kharif sezonunda tarımsal faaliyetlerde pick-up zamanında gelmesi ile, dizel tüketiminde ivme damgasını vurdu ve 2.8 milyon ton Nisan birimlerde yüzde 96 kazandı.” denildi.

LPG yakıt talep artmaya, geçen yıl Haziran ayında yüzde 7.8 sağlam büyüme ile devam ediyor.

ATF tüketimi Nisan düzeyleri 4 kat hacim artışı kaydetti.

“Denizcilik yakıtları yüzde-a-vis ilgili yıla vis başına 138.5 seviyesine ulaşmıştır sülfür, petcoke olarak endüstriyel yakıtlar ve neft talebin yüzde 135, sırasıyla yüzde 118 ve 120.2 seviyelerine ulaştı.” dedi.

Benzer şekilde, ana yol inşaat projelerinin yeniden başlaması ile, bitüm tüketimi Haziran ayında yüzde 32 sağlam bir büyüme kaydetti.

Devlete ait rafinerilerin ham petrol üretimini zaten yüzde tarihte 85 geçti, yüzde 55 gibi düşük Nisan başında bulunuyor.

“Tüm petrol ürünlerinin toplam tüketimi (normal) %49 Nisan seviyesinden 88 Haziran ayında yüzde seviye başına yükseldi.” denildi.

April yakıt tüketimi bir yıl geri 13,4 milyon ton göre 6.6 milyon ton oldu.

BSE canlı Hisse senedi Fiyatları almak, Yatırım Fonlarının MALİGN, BİZE Pazar ve en son NAV, portföy, Gelir Vergisi Hesap makinesi ile vergi hesaplamak, piyasanın En çok Kazanan, Üst Kaybedenler ve en İyi yatırım fonu olduğunu. Bizim gibi Facebook ve bizi izleyin Twitter.

Finansal Express şimdi Telgraf üzerinde. Burada kanalımıza katılmak için tıklayın ve Biz en son haberleri ve güncellemeleri ile güncel kalın.

More on this topic

Popular stories