Rollerball ün tamamen farklı bir gelecek hayal

Related Articles

Verge geleceği düşünün bir yerdir. Filmler de öyle. Dünkü Gelecekte, gelecek hakkında bir film tekrar ziyaret ettik ve bugün, yarın bize anlatır şeyler düşünün, ve dün.

Film: Rollerball 2002 versiyonu (1975 orijinal değil)

Gelecek: Kurumsal Milletler ve süper kural insanlıklarını, keyiflerine göre sayısallaştırılmış tarihi kayıtlar şekillendirme. Kitleler futbol motosiklet ile roller derby bir döngü üzerinde oynadığı gibi o rollerball, profesyonel bir spor izleyerek pasifize edilir. Rollerball oyuncular, taraftarlar idolüm çekici bir varlığı var, yöneticiler onlara gıpta ve farklı izliyorlar ne çekim açılı küçük gösteren ekranıyla lüks evler, güzel karısı veya kız arkadaşı, ve şık TV değiller. Tüm bunların karşılığı, şirketlerin hayatlarını kontrol etmesine izin veriyorlar.

(James Caan oynadığı) Jonathan E. tarihinin en büyük rollerballer, ama kurumsal sponsorlar onun ününü çok güçlü olur sanırım. Artık emekli olmasını isterler ve reddettiği zaman, rollerball giderek daha tehlikeli hale getirerek onu öldürmeye çalışırlar. Doğal olarak, bu bir bilim kurgu Edebiyatı I olduğundan, hayranları sonuç katliamlarla aşk çıkıyor.

Geçmiş: 70’lerin ötesinde tüketicilik hakkında kitle kültürünün yüksek kavram distopik filmler ve karanlık tarafa bolluğu üretilen; Rollerballbir kategori olduğunu içerir Soylent Green, Logan’s Run, ZPGve rezil bile Zardoz. Konfor ve medeniyet bireysel özgürlük ve doğal dünya pahasına nereye gelecekleri konusunda gevşek hepsi ve Rollerball hiçbir istisna — ne şimdiye kadar sarhoş lazer silahları ile ağaçları havaya sosyete filmin en garip sahne, bir demet.

Rollerball ayrıca ultraviolent sci-fi spor ile uzun süren bir hayranlık üzerine çekiyor. Dayalı bir 1973 kısa hikayeRoger Corman’ın hiciv olarak aynı yıl piyasaya sürüldü 2000 Ölüm Yarışıdikkat çekici biçimde benzer bir önerme vardır. Ve film 1987 gibi izlenmesi Koşan Adambir polis devleti bir yarışma programı üzerinden güç sağlar. nerede Bu arada, Rollerballberbat 2002 versiyonu bu temalar herhangi bir içermez — bugünkü Doğu Avrupa’da küçük extreme sporlar Ligi hakkında.

Mevcut: Rollerball geleceği tahmin etmek oldukça kötüydü, ve bir şekilde, şiddet ve şirketler kötü olduğunu nasıl genel olarak “zamanında” bir yorum daha ilginç.

Rollerball (çeşitli kaynaklar 2018 yer almaktadır gösteren) nihai kapitalist toplumun bir marka şirketleri Enerji Şirketi “gibi isimler mülayim” ve bir tek, huzurlu global Holding olarak faaliyet gösterdiği-ücretsiz, neredeyse komünist monokültür olarak bu sağlam bir kanıt bulamadım ancak hayal. Profesyonel spor “bireysel çabanın boş olduğunu göstermek için tasarlanmıştır.” Rollerball ekipleri şehrin kendi adı dışında hiçbir maskotlar ya da takma ad ve fanlar hemen hemen aynı T shirt renk şehir tarafından kodlanmış elbise. Bu dünyada, bireycilik bilinen tarihin en büyük sporcusu sahibi böyle bir tehdit olduğunu bir korkunç bir sorumluluk.

Şirket co-opt ve yeniden paketlemek özgürlük ve isyan ne kadar büyük ölçüde hafife o garip ve masum, belirgin öncesi-cyberpunk bir vizyon. Gerçek 21. yüzyıl bizim, özgürlük, bireycilik arasındaki ilişki ve kapitalizm inanılmaz derecede karmaşık oldu. Baskı gösterişli tarafından satılmaktadır süperstar hayranlarşirketler otoriter yasaları mücadele ederek iyi bir PR kazanmak , siyasi liderler polislik ve hain ünlüler dizginlemek olsa. Bazı gerçek Jonathan E. örnekler para ve savunucusu sosyal değişim yükseltmek kişilik kültleri kullanın; Diğerleri kısır troll Orduları içine onların takipçileri çevirin. Çok kişiliksiz aynılık zorlanarak gelen, gerçek bir Enerji Şirketi muhtemelen niş altkültür her hiper için farklı bir marka oluşturmak ve açıklayıcı bir Twitter hesabına çalışır.

Ayrıca diğer gelecekte çok daha az alaycı oldu-bloodsport gibi filmler Koşan Adam ya Açlık Oyunlarıpop kültür sahnelenen , kaotik zihin-uyuşturucu, şiddet yok ama nerede. Rollerball kurgusal bir spor için şaşırtıcı derecede zorlayıcı; tutarlı ve ilginç kuralları ile kıvrık ve pratik tür, ama en azından tasarlanmıştır.

New York Times eleştirmen Vincent Canby dikkat çekti Rollerball’1975 yılında geri s kripto-ütopik gerginlik, sanki savaş, yoksulluk ve hastalık gibi şeyleri kolayca otoriterlik tarafından sildi” olabileceğini senaryo yazdı Sayın Akar, ve William Harrison, gerçekten inanmış olduğunu “şikayet:

Tüm bilim kurgu kabuslar kabaca iki tür ayrılabilir. İlk olarak dünyayı nükleer bir felaketten geçiyor ve medeniyet neo-Taş Devri döndürüldü. Hangi “Rollerball” ayrıntılı ve çok saçma bir örnek olduğu an, insanlığın tüm sorunları bireysel özgürlüğün bedeli de çözüldü ama olmuştur.

Bu yanlış değildir. Yaklaşık 45 yıl sonra olsa da, Rollerball günümüze istemeden ürpertici bir yorum gibi görünüyor. 2020 yılında, distopik geleceği uzak duruyoruz çünkü bizi uyardığı ve sadece kabus başka bir türü keşfetti.

Rollerball Amazon Prime Video ve Vudu kira için kullanılabilir.

More on this topic

Popular stories