Genellikle belirtisi olmayan insanlarda COVİD nasıl yayıldığını anlamaya 19 zor-

Related Articles

Ocak ayında, Çin erken raporlar belirtileri göstermeye başlamadan önce Corona ile enfekte insanlar bulaşıcı olduğunu ima etmeye başladı. Bunun gibi bir solunum virüs için olağan dışı ve tüm dünyada halk sağlığı uzmanları endişeli: eğer hasta olduklarını biliyorlar önce birlikte geçirmek olan bir kişi eğer bir hastalığın yayılmasını kontrol etmek çok zordur.

Evet, diğer insanlara bulaştırmak için hasta olmayan kişiler için mümkün netleşti beri. Bilim adamları hala bilmiyorum ne olur nasıl olur. Ve bu yönetmek için önemli salgınıeğer belirti sadece bir kaç kişi ücretsiz COVİD-19 ederlerse, onları eksik muhtemelen salgının seyri üzerinde büyük bir etkisi olmayacaktır. Eğer en insanlar, olsa, hepsini takip etmek daha önemli.

Ay, düzenli olmuştur toz-ups muhtemelen sadece COVİD-19 Yayılmaya belirtiler olmadan insanın üzerinde. En son kavga den kaynaklanmıştır belirsiz yorumlar basın toplantısında, Dünya Sağlık Örgütü bir uzman tarafından. Asemptomatik iletim çok nadir “uzman önerdi sonra,” organizasyon sonunda olduğunu belirtti henüz yeterli bilgi yok. Net bir cevap almak zor olacak. Genellikle, sağlıklı hissettiklerinde başkalarının üzerine geçirmek için nasıl belirti olmadan virüsü taşıyan anlamaya dikkatli, titiz dedektif iş alır.

Viral İmmünoloji okuyan Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nde Mark Slifka, bir profesör son birkaç ay içinde bir kaç kez bir avuç yapıldı, diyor. Ama yeterli değil, ve bu tartışma çok daha fazla veriye ihtiyacımız var.

Henüz hiçbir belirti —

Karışıklık Ocak ayında başladı bir rapor içinde Bu Tıp New England Journal Alman bir işadamı Shanghai ziyaret eden bir meslektaşım COVİD-19 aldığını söyledi. Meslektaşım, rapor dedi, Ben Almanya’da iken herhangi bir belirti yoktu. Bazı uzmanlar (Shanghai kadın) belirtiler olmadan biri (Alman meslektaşı) başka birine Corona geçebilecek ilk işareti olarak rapor aldı.

Çıktı, ama o yaptı hafif belirtileri varbiraz ateşli ve yorgun hissediyordu, ufak bir ağrı ile, bu toplantılar sırasında.

İlk meydan araştırmacılar insanlardan hiçbir belirti ile yayılan virüs yüzü yansıyor NEJM eğer birini gerçekten-19 ya da sadece çok hafif belirtileri vardır. COVİD herhangi bir belirti yoksa hata: söylemek zor COVİD-19 bazı işaretler kapalı fırça kolay olabilir, ve kendi boğazını hafif bir gıdıklama birinin hasta olduğunu düşünüyorum olmayabilir. Eğer bilim adamları eğer pozitif bir test olan biri semptomatik olup olmadığını öğrenmek için çalışıyorsanız, genellikle o kişi hakkında nasıl hissettiklerini söylemek için kullanırlar. O kendi kendine bildirilen belirtiler doğru olmayabilir.

Eğer birini gerçekten belirtiler yoksa, bir sonraki adım, eğer onları geliştirmek sonunun olmadığını kontrol ediyor. Başlangıçta pozitif test ettiklerinde COVİD-19 vakaların çoğu çalışmalar insanlar üzerinde sadece bir kez kontrol edin. Eğer o insanlar hasta hissetmiyorum, bazen asemptomatik olarak “gizli bilgi alabilirsiniz.” Bunların çoğu, yine de, sonunda, bilim adamlarının “pre-semptomatik olarak sınıflandırır daha sonra belirtiler geliştirmek sonuna kadar.”

“Geri en az 14 gün sonra gelip bir kişiye sorun, ‘hala iyi değilseniz terim’ asemptomatik ‘kullanmamalı mıyız?’” Slifka diyor.

Gerçekten, gerçekten hiç hasta hisseden Corona ile insanların sayısı iyi veri elde etmek için, araştırmacılar en az 14 gün onları izlemek için var. (En son insanlar genellikle virüse maruz kaldıktan sonra hastalanır.) Saint Andrews Üniversitesi ve diğer araştırmacıları de Müge Çevik, bulaşıcı hastalıklar araştırmacısı uzun vadeli bilgi olmadan, verileri iyi değil, dedi bir açık mektup.

Bulaşıcı ya da sadece virüslü

Bilim adamları, bu uzun vadeli veri var sonra, genellikle asemptomatik veya önceden nasıl görmek için kontrol başlayabilirsiniz-semptomatik insan aslında başkalarına bulaştırmak. Belirtiler gelişmeden önce insanlar boyunlarını virüsün yüksek düzeyde olduğunu göstermektedir. Hiç gelişen belirtiler sona erdi kişiler aynı zamanda burun ve Boğazları içinde dolaşan virüs kopyaları vardı, bir çalışmada bulunduama sonunda hasta hisseden insanlar daha düşük seviyelerde.

Belirtisi olmayan insanlarda olabilir, teorik olarak, başka birinin üzerine bir enfeksiyon geçirdiğiniz bu çalışmalar gösteriyor. Burun ve Boğaz olan virüs kopyaları var, ve bu virüs kopya Yolu üzerinde başka bir kişi için tükürük ya da ara sıra hapşırma damlacıkları aracılığıyla yapabilir. Aslında onlar o anlama gelmez. Bir kişinin burnu ile uğraşan hala bulaşıcı, Slifka notlar olduklarını ölçmek için dolaylı bir yoldur. “Ben iyi bir yayıcı oldukları anlamına gelmez.”

Bu COVİD-19 yanıt üzerine çalışan Harvard Tıp Fakültesi’nde Abraar Karan, bir hekim hasta olmayan birinin öksürme veya hapşırma, örneğin değil, diyor. “Bir kez belirtiler başlangıç olduğunu iddia olabilir, ve daha fazla öksürük ve iletim artırabilir daha fazla solunum damlacıkları kovma, sensin,” diyor.

İnsanlarda belirtiler ve birçok ürettikleri solunum damlacıkları virüsü yayıyorlar nasıl tahmin etmek için kullanılabilir nasıl tahminler olmadan dolaşan virüs miktarı hakkında bilgi. Bu sadece modeller, ben doğrudan soruya cevap vermiyorlar. Bulmak, kesin, kimse aslında birinden belirtiler olmadan COVİD-19 yakalanırlarsa ayrıntılı izleme ve daha fazla test gerektirir.

Eğer bir grup insan düzenli olarak test ediliyor eğer bir spor Ligi gibi, örneğin — ve bu olduğunda yeniden bir enfeksiyon bir kişiden diğerine geçirilen düzeni oluşturmak, Karan diyor. daha kolay olur“Eğer bu oyuncu bu gün olumlu oldu, ve sonra bir oyun oynadı, ve bu diğer oyuncular beş dört gün ve olumlu oldu, gerçekten takip edebilirsiniz,” diyor.

Yeniden herkese zor sadece bir kez test edildiği bir ev içinde olayları yaratıyor. Eğer aile bir test iki üyesi de aynı gün olumlu bir tane değil belirtiler ve virüs yayılması hangi yöne bilmek imkansız.

Florida Üniversitesi’nde Natalie Dean, bir epidemiyolog bir kişinin pozitif çıktı ama belirtileri olmayan başka biri yüzünden hastalandı söylediklerine göre, araştırmacılar da muhtemelen hasta olabileceğine hepsi başka yolları da dışlamak için kaydetti, Twitter’da. Bu enfeksiyon oranı yüksek yerlerde yapmak zor. Eğer virüs bir topluluk dolaşan varsa, o kişi halka açık bir yerde bir kapı tokmağına dokunmak süpermarkette ya da onu aldı, örneğin olabilir.

Birkaç araştırma grupları tüm dağınıklığı toparlamak için başardı. Böyle bir çalışma Güney Kore’de çağrı merkezinde çalışırken virüs kapan kişi izledi. Soruşturma sırasında, bazı işçiler belirtiler vardı, daha sonra bazı hastalık ve bazı belirtileri geliştirdi. Belirtiler virüsü kapma sona erdi olmadığı zaman işçiler ile temas eden kimse. Başka bir detaylı çalışma dikkatle COVİD ile 157 kişi için enfeksiyon yolunu takip eden yalnızca 10 henüz hastalık yapmayan biri tarafından enfekte olduğunu-Singapur 19 bulundu.

İyi bir cevap

Erken veriler, eğer burunda virüs varsa bile, henüz veya hiç belirtileri olan belirtileri daha az sıklıkta Corona yayılmış olan daha insanlara göstermektedir ile belirtiler. Çalışmalar küçük olsa da, ama ya COVİD-19 yayılma ihtimali olmayan kesin söylemek yeterli değil.

Ayrıca, bilim adamları biliyor, onlar değişmez: bazı insanlar belirtileri gelişen olmadan belirtiler geliştirmek veya daha önce Corona yayılır. Daha fazla kanıt önce halk sağlığı uzmanları tavsiye için, bu kadar yeter herkes maske, kendinizi iyi hissetseniz bile, virüsün yayılmasını durdurmak için bir çaba. “Mümkün olduğunca konservatif olarak oynamamız gerekiyor,” diyor Karan.

Corona henüz çok yeni, ve bilim adamları hala bu konuda öğrenmem gereken çok şey var.

“Hala bunu konuşuyoruz, ben pre-semptomatik durumlarda, ya da asemptomatik veya semptomatik yayılma miktarı üzerinde tam bir kesinlik yok,” diyor Karan. Hala yüksek risk durumlarında sürekli olarak çok maske takmak bu farklı gruplar tarafından iletim oranı, öğreniyoruz sırasında “bu yüzden.”

Bu adımları atıyoruz iken, araştırmacılar daha iyi veri aramaya devam etmeli, Slifka diyor. COVİD oranının düşük olduğu bölgelerde-19, kamu sağlığı görevlileri birisi belirtiler olmadan birinden virüsü kaparsa anlamak için gerekli izleme detaylı iletişim yapabilir. Daha fazla test Devletleri ve şehirler yapmak, daha büyük olasılıkla herhangi bir belirti olmadan virüsü taşıyan dolaşan insanlar olur.

“Bu durumda her izleme olmalıyız, pre-semptomatik ve asemptomatik ve semptomatik ve ikincil saldırı hızı kontrol” Slifka diyor. “O zaman bir cevabımız olacak.”

More on this topic

Popular stories