İletişim izleme programları yerel topluluklar ile başarılı olmak için çok çalışmak zorunda

Related Articles

COVİD yayılmasını izleme-19 salgını mücadele yardımcı olabilir — ama birçok insan temas izleyiciler aradığında telefona cevap vermiyor. Halkın güvenini kazanmak için, uzmanlar, yetkililer temas izleme programları geliştirmek topluluk üyeleri ile çalışması gerektiğini söylüyorlar. O zavallı topluluklar ve Corona enfeksiyon yüksek oranda karşı karşıya olduklarını bile genel olarak sağlık sisteminin şüpheli olabilir, hangi renk toplumlar için çok önemlidir.

“Tarihi güvensizlik üzerine yeni bir sistem inşa ediyorsun. Asla birincil bakım erişmiş insanlara ulaşmaya çalışıyor olabilir Toplum Sağlık İşçileri Ulusal Birliği de Denise Smith, icra Müdürü, hükümet ile ilgili bir şey hakkında endişeli insanlar, ya da kim vatandaşlık aileler karışık olabilir,” diyor.

Kontak izleme programı her parça hiçbir sözcük seçimi de dahil olmak üzere bu endişeler — azdırmak olmayacağından emin olmak için incelemiş olmalı. Sağlık global Sağlık Örgütü Ortaklar Massachusetts Eyaleti ile COVİD-19 Kişi izleme programı geliştirmek için çalışmaya başladığında, hızlı bir şekilde ajan önlemek için: anahtar kelime, bunu anladım.

Kuruluş COVİD-19 tanısı insanlarla aramalar için komut dosyaları yazmak yardımcı oldu. Başarılı bir şekilde ihtiyaç duydukları bilgileri toplamak için, bu kararı verecek kişi bir izleyici arıyorlar kişinin güveni vardır. O kişinin yaşam durumları etkileşim, iş, ve insanlar hakkında sözleşme tracer söylemeyi kabul etti. Bazı toplumlar için, kelime “ajan” güven ortadan kaldırmak için bir surefire yolu olduğunu.

“Eğer dediler, ‘bir kişi takip ediyorum ajanya da bir şey kullanılmış ajan sağlıkta ortak mücevher veya Mukherjee, şef sağlık memuru — bu belgesiz insanlar, renk veya insanlar için tetikleyici bir kelime var,” diyor.

Kontak izleme programı tıbbi soruları sorabilir, ama kültürel olarak bilinçli bir şekilde tasarlanmış değilse, ne kadar başarılı olmayacak. Pennsylvania Üniversitesi Tıp Shreya Kangovi, sağlık politikası araştırmacı ve doçent seferber hemşirelik ve halk sağlığı öğrenci iletişim izleme aramaları veya bu işlemi otomatik hale getirmek için bir uygulama oluşturma, sadece ayrıcalıklı topluluklar için işe yarayabilir, diyor.

“Bu şeyler her zaman uygun olacak, ve bu çözümleri tasarımı olan insanlar için akıl üst olacaklar,” Kangovi diyor. “Ama eğer sert vurdu topluluklarda COVİD-19 adresleme konusunda ciddi olursak, bu işe yaramayacak.”

Düşünün, örneğin, perakende çalışıp Batı Philadelphia’da yaşayan 40 yaşındaki bir kadın yaşlı annesi ve genç oğlu için özen yaşıyor ve. Kaybetmiş, çalışma saatleri, kira yapmak için uğraşıyor, ve ınternet erişimi veya bir akıllı telefon yok. Eğer kişi bir cihazdan gelen Corona maruz kaldığını söyleyen bir telefon alır ve o evde kalmalı, şüpheli olabilir, Kangovi diyor. Ama eğer topluluktan biri ararsa ve eğer evde olsaydı ihtiyacı olabilir ne yardım etmek olmalı ya da ne olduğunu sorarak başlar, daha etkili olabilir.

“Pişmiş olması için kültürel yeterli iletişim izleme, ne anlama geliyor,” Kangovi diyor.

En azından, bu program için planları gözden geçirmek için marjinal toplulukların üyelerine soran ve betik iletişim izleyicileri emin insanların şüpheli kılacak bir dil değil yapmak için kullanmak anlamına gelir. En başarılı olmak için, yerel deneyim işe insanlar, toplum sağlık çalışanları gibi, kişi izleme kendileri arama yapmak anlamına geliyor.

Mukherjee uluslararası Ebola krizi sırasında yerel temas izleyiciler önemini gördüm. Toplumdan insanlarla temas izleyiciler olarak kabul edildi, ancak uluslararası kuruluşların temsilcileri değildi. “Yabancılar dahil yerel halk olmadan iş yapmaya geldiğinde, saldırıya uğradılar” diyor. Massachusetts, Sağlık ortak kökenden çeşitli bir dizi temas izleyiciler kiralamak, halk sağlığı deneyimi bağımsız olarak çalışıyor. “Örneğin, diyelim ki, Tamam, bu gözaltı işçiler ağır etkilenen olacak sendikalar ile çalıştık, ve hayat bu kesiminden insanlara ihtiyacımız var.”

Başlangıçta toplumun müdahalesi olmadan iletişim izleme programları oluşturulmuş, ülke çapında bazı kamu sağlık departmanları onların yaklaşımı yeniden gözden geçirmek zorunda kaldı. Bernice Rumala, sağlıkta eşitliğin bir uzman ve kamu sağlık çalışanı, yardım değişiklik yapmak isteyen üç sağlık departmanları duyduğunu söyledi. Bir başlangıçta kamu sağlık çalışanlarına dışlanan kişi izleme programı, üst düzey ilgili tek düzey Sağlık Bakanlığı çalışanı vardı. Kamu sağlık çalışanlarına zaten yerde görmeye başlamış, nişan kendi sorunları içine çalışan başladılar.

“Şimdi kamu sağlık çalışanı bir pilot program başlatma, iletişim izleme açısından kamu sağlık çalışanlarına rolünü genişletmek için, onlar,” Rumala diyor.

Kamu sağlık departmanları ve yetkililer zaten muhtemelen marjinal toplumlar ve bu toplumlarda insanların iletişim izleyicileri yanıt vermek için daha az olasıdır tanımak sosyal önemini biliyor, Mukherjee diyor. Eşitlik odaklanmak bir yerde program geliştirme final uygulanmasına giden yolda kaybolur o merak eder ama. Fon bu konularda hedef olmayabilir. “Ağzının olduğu yere para koymak zorunda,” diyor.

Halk sağlığı renk toplulukların güvenini sarsar polis gibi kamu kurumlarından şiddet şu anda ulusal konuşmanın odak noktası. Bunu bilerek daha da önemlisi bu topluluklar bile güven kurabilir geliştirme programları yapar.

“Şüpheci olmalılar çünkü insanlar çok güvensiz olduğunu düşünüyorum,” Kangovi diyor. Topluluk üyeleri içeren iletişim izleme programları sağlık odaklı kuruluşlar ile bu insanlar yeniden bağlanabilir. “Bu sadece halk sağlığı salgın ile doğan büyük maddeler olmayacak, ama aynı zamanda şu anda sosyal kumaş tamiri için uzun bir yol kat edecekler.”

More on this topic

Popular stories