Grubhub ile birleşme müzakerelerinin dışarı çıkarmak için Uber muhtemel

Related Articles

Uber Technologies Inc Dara Khosrowshahi, Yönetim Kurulu Başkanı. New York, ABD Bloomberg Küresel İş Forumu’nda bir panel tartışmasında dinler, Çarşamba, 12 Eylül. 26, 2018.

Mark Kauzlarich | Bloomberg | Getty Images

Uber potansiyel anlaşma ile gündeme antitröst endişeleri üzerinde Grubhub ile birleşme müzakerelerinin çıkar muhtemelen, kaynakları CNBC’DEN David Faber’in söyledi. Grubhub muhtemelen Avrupalı bir şirket ile birleştirmek yerine, Faber bildirdi.

Bazı Demokrat milletvekilleri rakip DoorDash ABD online teslim alana yeni bir pazar lideri yaratacak potansiyel anlaşma ile ilgili endişelerini dile getirdi sonra haber gelir. Geçen ay antitröst yetkilileri, üstüne bir mektup, sense. Amy Klobuchar, D-Minn., Richard Blumenthal, D-Conn., Patrick Leahy, D-Vt., kapansa ve Cory Booker, D-N. J., anlaşma araştırma kurumları çağırdı.

Grubhub zaten iki Avrupalı şirketler, Hollanda-Sadece takeaway.com ve Alman şirketi Teslimat Kahraman Ye tabanlı fielding ilgi olmuştu, CNBC, geçen hafta bildirdi. Her iki şirketin hisseleri Avrupa Borsası’nda Wednesay raporu olumsuz çıktı. Grubhub hisseleri Çarşamba günü %2 idi ve Uber hisseleri %5 düştü.

Rapor aşağıdaki bir dosyalama, Takeaway.com all-share anlaşması hakkında Grubhub ile “ileri tartışmalar” olduğunu doğruladı. Paket hisse senedi daha düşük bir anlaşmaya yakın olduğunu rapor etti.

Şirket “herhangi bir pazar söylentiler hakkında yorum yok,” ama düzenli olarak potansiyel işlemlerde yeni fırsatları değerlendirmek için arıyor “Teslimat Kahraman için bir sözcüsü söyledi.”

Uber ve Grubhub temsilcileri hemen yorum için mevcut değildi.

Uber ve Grubhub anlaşma için bir fiyat üzerinde anlaşma zorlanıyorlardı, kaynakları daha önce Faber söyledi, yaklaşık bir yıldır kapalı ve birleşme görüşmeleri takip sonra. Yürümek Uber kararı muhtemel antitröst barikat ile yapmak daha vardır ama Faber Çarşamba bildirdi. Şirketlerin hafta önce Grubhub hisse başına 1.925 Uber hisse senedi oranı kabul etmişti, Faber bildirdi, ancak henüz yasal sorunlar ve yolları ile olası inceleme yoluyla Grubhub destek vereceğini Uber başa çıkmak için nasıl razı değildi.

Anlaşma vazgeçilmesi muhtemel online pazarda daha fazla konsolidasyon konusunda dikkatli olan çok sayıda siyasi ve restoran sahipleri için hoş bir haber olurdu. Restoran sahipleri ağır ücreti yıllardır Grubhub gibi hizmetlerden şikayet var ama piyasada yaygınlık vazgeçmeleri için hizmet zor olduğunu söyleyebilirsiniz. Restoranlar teslimat ve almak için sadece bir model salgını sırasında taşımak zorunda kalıyorlar olarak, ABD genelinde birçok şehirde kent konseyleri Grubhub gibi platformlarda teslim kapaklar yerleştirilir.

CNBC YouTube abone olun.

More on this topic

Popular stories