Şehirler COVİD olarak kanalizasyon sistemleri kullanıyor-19 erken uyarı işaretleri

Related Articles

Her gün, New Haven, Connecticut kanalizasyon, hortumlamak biraz atık su arıtma tesisinde işçi ve bir soğutucu koydum. Sonra, Yale Üniversitesi araştırmacıları tarafından salıncak almak. Ellerinde, çöp yığını, yerel COVİD-19 salgını yörüngesini tahmin etmek için önemli bir araçtır.

Amerika Birleşik Devletleri etrafında şehirler kanalizasyon sistemlerine nüfusları içinde dolaşan Roman Corona düzeylerini izlemek için daldırma vardır. Hasta hissedebilirsiniz bile önce birisi virüs bulaşmışsa, dışkı eder. Benekli dışkı yolu kanalizasyon sistemleri ile tüm kanalizasyon kamu sağlık yetkilileri, salgının büyüklüğüne verileri başka bir katman verir kontrol virüs ve.

Yale ekibi tarafından toplanan verileri kullanan New Haven epidemiyolog Brian Hafta, “bizim şehirde neler olduğunu daha iyi bir fikir verir” diyor.

Kimyasal ve projede çalışan Çevre Mühendisliği Jordan Peccia, Yale profesörü Yale Araştırma Ekibi arıtma tesisi alınan örnekleri analiz eder ve şehrin haftada bir virüs seviyeleri raporlar, diyor. Atık su işlendiğinde Peccia ve ekibi tarafından toplanan numuneler arıtma bit — konsantre malzeme geride. Şehirde bildirilen vaka sayısı ile çamur içinde virüs düzeyleri karşılaştırıldığında zaman çamur içinde viral yük gitmiş olduğunu buldular bir hafta önce dava sayar yaptı. “Bu kadar erken bir uyarı olabilir,” diyor.

New Haven yeniden başlatılırken arıtma çamuru verileri izlediğini hafta diyor.

“İnsanlar ileriye kendi hayatlarına, toplum ile etkileşim, restoranlar ve toplu taşıma kullanıp sonra tekrar almaya davaları bekliyoruz. Kaçınılmaz olarak, pozlama için artan bir fırsat olacak,” diyor. “Bu bize hareket için bir fırsat Hastanesi verilere bağlı olarak daha hızlıya verecektir.”

Yaklaşık 800 kilometre uzakta, Carmel, Indiana, aynı yaklaşım alıyor.

“Eğer bir başak varsa görmek için bir yol açılması bizim bazı geri çekmek gerektiğini biliyoruz,” Carmel Belediye Başkanı Jim Brainard söyledi Verge. “Umarım buna gerek yok, ama en azından verileri bilinçli bir karar vermek zorundayız.”

Brainard ve şehrin kamu hizmetleri Müdürü hem kanalizasyon test hakkında Nisan ayı sonlarında okuyun. İçin Massachusetts ile ortak ülkenin her yerinden atık su örnekleri toplayan ve analiz eden biyoteknoloji şirketi Biobot dayalı karar verdiler. Dönüş zamanı olsa, yavaş, Brainard sadece şimdiye kadar geri bir örnek elde ettiler ama bu hafta daha fazla sonuç almak istiyoruz diyor. Şehir Notre Dame Üniversitesi’nde bir laboratuvar analiz yerel olarak yapılması için Ortaklık düşünüyor. “Bunu bir gecede FedEx gerek yok, tam da oraya gideriz” diyor.

Ücretsiz bir hizmet olduğundan Biobot bu geri dönüş süresi Mart ve Nisan yavaştı, sözcüsü Sarah Pugsley bir e-posta söyledi Verge. “Bu test için yüksek talep göz önüne alındığında, şimdi 3 gün için hedeflerken 1 Haziran başlatmak için 3-7 gün garantili bir dönüş ile başlayan ücretli bir hizmet olarak sunuyoruz.” dedi.

Kamuya durum numaraları aynı şekilde rapor olacağını bir kez kanalizasyon veri olarak kullanılabilir, Brainard diyor. Ayrıca sonunda belirli binaların kanalizasyon test etmek için, genel şehir ek olarak mümkün olacak umuyor. “Geıco, örneğin, burada kocaman bir tesis var,” diyor. Teoride, sadece binanın dışında bir giriş deliğinden lağım örnekleri alabilirler. “Eğer o binada bir artış görsek, bir kaç gün içinde bu binadaki herkes bir test almak, yayılmasını kim olduğunu Öğren, karantina başlamak ve temas izleme yapabiliriz.”

Hafta New Haven tek tek test tesisleri de umut ediyor. “Gelecekte önemli sitelerden veri almak, bakım evleri gibi umuyoruz, ve bu gibi yerlerde” diyor.

Kanalizasyon Corona düzeyleri veri New Haven tek parça salgını izlemek için kullanır, Hafta diyor, vaka sayısı ve yatış oranları ile birlikte. Ama değerli bir katkı oldu, diyor. “Bu farklı veri setleri evlenerek, tüm uyum içinde olurlarsa, bu olağanüstü.”

More on this topic

Popular stories