5G: her şeyi bilmek gerekir

Related Articles

5G internet son birkaç yıldır teknoloji dünyasındaki en büyük kodlardan biri olmuştur. Hücresel teknoloji yeni nesil, daha hızlı hız ve düşük gecikme süreleri olarak söz kendi gibi alanlara arabalar ve uzaktan cerrahi sürüş telefonunu evde internet her şeyi değiştirmek için hizmet vermektedir. Ama aynı zamanda yanlış bilgiler, söylentiler, ve hatta tuhaf komplo teorileri vardı.

Ne 5G nedir? Evet, adından da anlaşılacağı gibi, hücresel teknoloji beşinci nesil. 1G ağlar, 1980’lerin başında ilk hücre ağları vardı. 2G ağları 3G internet daha da genişletti SMS mesajları gibi şeyler için temel veri ekledi. Telefonlarımız şu anda gerçekten hızlı mobil internet teklif, sosyal medya ağları gibi uygulamalar bir dizi yapmak ve telefonları ve tabletlerde hizmetleri Olası akış kullanın ve 4G LTE.

5G sözler bir adım daha ileri gitmek, daha hızlı ve eşit ev Wi-Fi mobil internet koymak olabilecek gecikme ile. Ama teknolojik olarak, mevcut hücresel teknolojinin çok fazla bir evrim bu. Ve 5G için üç farklı yaklaşımları çok net bu kademeli değişiklikleri yapın.

AT&T ve T-Mobile düşük bant ağları, örneğin, 600 MHz ve 850 MHz bantları vardır — etkili olan LTE spektrum olarak, aynı alan — ama MİMO anten dizileri ve teklif LTE ötesinde hızlarını artırmak için taşıyıcı toplama gibi yeni iletim teknolojileri güveniyor.

Sprint (ya da, daha doğrusu, Yeni T-Mobile) midband 5G 2.5 GHz gider daha fazla spektrum, daha fazla bant genişliği sunan ve hatta daha yüksek hıza daha düşük bant 5G, ama daha sınırlı söz konusu olduğunda kapsama

Sonra bant genişliği yüksek, milimetre (yanı sıra, AT&T ve T küçük parçalar-Mobile networks) Verizon mobil 5G ağ bütünlüğü olan dalga spektrumu,. Burada radyo dalgaları dalga boylarında milimetrelik bir ile on arasında — bu nedenle adı — ama büyük ölçüde daha fazla bant genişliği sunuyor gerçekten hızlı 5G hızı. Ama bu küçük radyo dalgaları sadece Verizon&T ve T-Mobile teklif yerine ülke çapında kapsama birkaç sokak köşelerinde 5G neden olan nesneleri, geçerken de özellikle kötüdür.

Bu tehlikeli 5G en büyük soru: — ya da herhangi bir hücresel radyasyon bırakır? Kısacası, hayır.

Ama bilimsel kanıtların neredeyse hepsi var (biz birlikte bu konuya çok daha detaylı diğer iyi kaynakları var Gıda ve İlaç İdaresibu Ulusal Kanser Enstitüsüve Amerikan Kanser Derneğicep telefonu radyasyon insanlar için bir tehdit değil ) kabul eder.

Bunun nedeni, temelde, 5G radyo elektromanyetik spektrumun aynı parça tüm Yukarı olmayan radyasyon iyonlaştırıcı yapılmış olan hücresel veri geri kalanı gibi. Tüm zararlı radyasyon spektrumu neden olabilir hasar atomlar ve aşağılamak hücreleri — bu tür bir elektron kaldırmak için gerekli enerjiden yoksun demektir.

Bilim adamları nasıl cep telefonu radyasyon makul bir sebep düşünemiyorum bile olabilir kansere neden olur, malum fiziksel olarak insanlar için kelime “radyasyon ile ilişkilendirmek eğilimindedir zararlı hücre hasarı türleri neden enerji miktarı yoksun.”

Ve 5G — önceden kurulmuş olarak zaten kullandığımız cep telefonu teknolojisi olarak radyasyon aynı kategoride. Hiçbir hücresel hasar için gerekli enerji seviyesi ile uzaktan yakından bile.

O söyledi, daha hızlı veri kolay taşıyıcı sınırları ile gerçekten hızlı bir şekilde yakmak için yapar bu yana veri kapaklar ile ilgileneceğiz nasıl 5G üzerinde ciddi endişeler: daha pratik sorunları vardır. 5G telefonları pahalı, en azından şimdilik, ve zayıf pil ömrü var. Gerçekten kapsamlı ağları geniş bir ölçekte dışarı rulo zaman, bunun yerine sadece birkaç sokak köşelerinde ve mmWave 5G gibi şeyler sınırlı aralığını ifade eder.

Ama daha da önemlisi, bu tüm sorunlar çözüldü önce verdik: bir bütün olarak gördüm benzer sorunlar LTE 2G 3G için 3G veya geçmiş nesiller değişiyor ve sanayi bunları çözmek için başardı. Telefonlarımızı nasıl baktığımızı tek fark şudur: bu sorunlar çok daha büyük fırsatlar gibi hissediyor yüzden 10 veya 15 yıl önce, biz daha bizim telefonlar çok daha fazla bağımlı olduk.

More on this topic

Popular stories