Apple bildirildi Intel işlemci Mac geçiş yapmak için

Related Articles

Apple bildiriliyor kendi işlemcileri yerine Intel çipleri ile Mac bilgisayarlar kendi güç planlarını ilan etmeyi planlıyor, Bloomberg Salı günü bildirdi. Duyuru Apple’ın yıllık geliştirici Konferansı, 22 Haziran tarihinde başlayacak olan WWDC 2020 sırasında ortaya çıkabilir.

Apple’ın uzak Intel yıldır beklenen geçiş, ancak hareket hala büyük bir anlaşma olur.

Apple Intel yeni bir işlemci geliştirmek için bekleme olmadan bilgisayarları inşa etmek anlamına gelir. Ayrıca Apple laptop piyasadaki rakipleri arasından sıyrılmak, HP aynı Intel çipleri kullanan, Dell, Samsung, Microsoft ve diğerleri gibi olur. Eğer Apple daha güçlü bir işlemci oluşturursa, rakip markalar uzak tüketicilerin dikkatini çekebilir.

Intel hisseleri haberlerde öncesi işlemlerde yaklaşık %1,5’i kaldı ama bu Apple için sorun neden önemli. Apple ve Intel raporda hemen yorum mevcut değildi.

Bu büyük bir anlaşma neden

Apple 2005 yılında duyurdu Intel çipleri 2006 yılında başlayan Mac’ler için geçiş ve Intel çipleri 2007 yılında tüm Mac’ler geçiş olacak. Daha önce, Apple MAC gücünü Intel yongaları kullanılmış. Intel, Apple, IBM ve Motorola tarafından oluşturulan bir bilgisayar mimarisi oldu.

Ama, bu orijinal duyuruda, zamanda Apple’ın CEO’SU Steve Jobs, sonunda Intel tarafından devam edeceğini öngörü var gibiydi. “Intel’in teknolojisi önümüzdeki 10 yıl için en iyi kişisel hesaplar oluşturmak bize yardım edeceğini düşünüyoruz,” dedi Jobs.

İşleri yorumlarını bu yana 15 yıl geçti, son zamanlarda, Apple iPhone ve ipad’ler tüm kullanılan kendi güçlü işlemciler ile inşa yeteneklere sahip olduğunu kanıtladı. Apple en yaygın akıllı telefonlar ve tabletlerde işlemci tasarımı için kullanılan mimari denilen bir KOL, dayanarak kendi çiplerini tasarımlar oluşturur.

Bu cihazları daha uzun bir gün daha iyi parçası kalıcı veya ne yaptığınızı bağlı olarak büyük bir pil ömrü vardır. Ve Apple kolayca cep telefonu, geçmişte Mac bilgisayarlar sayesinde olmadı bir şey ekleyebilirsiniz. Bir tek nedeni var: geleneksel bir dizüstü işlemci ile eşleştirilmiş zaman benim durumumda, hücresel yongaları genellikle hızlı bir şekilde pil ömrünü boşaltın. Ama, eğer Apple modeme ve işlemci yapar, birlikte daha iyi çalışması için optimize edebilirsiniz.

Apple şu anda hücresel bir ağ bağlantıları için ipad’ler ve iPhone’lar ile Qualcomm modem kullanıyor. Ama geçen yıl Intel’in 5G iş satın aldı, kendi modemler inşa etmek ve üçüncü parti sağlayıcıları olan bağımlılığını sona bir konuma koyarak.

Yine, Intel gibi, bu Apple diğer taraf için de fişlerini hazırlamak için beklemeye gerek yok demektir. Apple hazır olduğunda, pazara yeni ürünleri ile gidebilirsiniz.

Bloomberg Apple 2021 yılına kadar ARM tabanlı Apple cips ile ilk Mac dışarı rulo olabilir bildirdi. Ama anahtarı duyuran birkaç ay erken geliştiriciler yeni işlemci yazılımlarını getirmek için nasıl öğrenmek için daha fazla zaman verecek. Geliştiriciler birkaç ay vererek kendi yazılım yeni dizüstü bilgisayarlar için hazır olduğundan emin olmak Intel çipleri ile Mac’ler önce başlayan satış Apple benzer bir hamle yaptı.

Bu biraz karmaşık bir hal alabilir bir alandır.

Bugün Mac apps Intel çipleri üzerinde çalışmak üzere tasarlanmış, ama 2019 Ekim ayında yayınlanan güçler Mac’ler ve Apple macOS Catalina yazılım, Apple’ın Katalizör teknolojisi içerir. Geliştiriciler iPad Mac için uygulamalar getirmek için iPhone sağlar. Apps yazan bir alan Elma tartışmak gerekir, ancak, nasıl geliştiricileri Mac için sadece yeni bir cips için de bu bağlantı noktası olacaktır. Teorik olarak, geliştiriciler için aynı fiş tarafından desteklenmektedir onlar bir kez ve tüm Apple cihazlarda çalışan uygulamalar yapmak daha kolay olacak.

Bu Microsoft uğraştı bir alandır. ARM çipleri yerine Intel işlemcileri çalıştırmak için tasarlanmış Kol üzerinde “Windows” adı verilen Windows’un az bilinen bir sürümü var. Bu her zaman hücresel modem ve Intel muadillerine göre daha uzun pil ömrü vaadi ile bağlı “bilgisayar”. HP, Samsung, Microsoft ve diğer şirketler tüm Kol dizüstü Bilgisayar/tablet melezleri üzerinde Windows inşa etmişlerdir. Ama bu cihazlar iyi pil ömrü ile uyumlu yazılım ve sorunları eksikliği nedeniyle satmak için mücadele etti.

Ama Apple’ın durumda, zaten cips ve Yazılımı Mac ile iPad ve iPhone uygulamaları uyumlu yaptıktan sonra bir yıl önce geçiş işleyebilir kanıtlamıştır. Ayrıca, şirketin ARM yongaları zaten en iyi kullanılabilir olarak kabul edilir ve masaüstü BİLGİSAYAR görevleri gerçekleştirmek için yeterince güçlü olduklarını testlerinde göstermiştir.

More on this topic

Popular stories