Sualtı madenciliği okyanus katta yardımcı şirketler uçağı

Related Articles

Mühendis John Haig İskoçya Norveç Oslo Denizcilik şirketi tarafından Loch Ness 2016 bir anket bir parçası olarak işletilen otomatik bir sualtı aracı taşır. Bu AUV şık turuncu torpido akustik, lazer ve fotoğraf görüntüleri alır.

Jeff J Mitchell | Getty Images

Clarion uhrevi ovalarda-Pasifik Okyanus yüzeyinin altında Clipperton Bölge, bazı 15.000 ft, manganez patates büyüklüğünde nodüller kümelenmiş. Nadir toprak metal tortular bir inç yaklaşık üçte biri her birkaç milyon yılda bir hızda kesintisiz büyüdü. Şimdi doğmakta olan deniz dibi madencilik sektörü için hedefleri vardır.

Ama bu karanlık çöl onları koparma off kolay bir iş değildir. İlk bulunması gerekir. Sualtı uçağı devreye giriyor. Sadece ayak, deniz üstünde uçan makineler Mars daha az eşlenen bir yüzey görülmemiş detaylarını kaydedebilirsiniz.

“Eğer yüksek çözünürlüklü bilgi istiyorsanız, aradığımız şey için sensör kapat koymak zorunda. Bir AUV [automated underwater vehicle] Oslo Denizcilik deniz Robotik satış Richard Mills, Başkan Yardımcısı bunun en iyi ve en doğru yoludur.” dedi. Şirketin kendi yarattıkları 2x2cm bir çözüm, bir yüzey gemi sonar ile mümkün olandan çok daha iyi görüntüler geçirebilir.

Drone teknolojisinin en heyecan verici gelecek gökyüzündeki Amazon paketleri sunan, ama sualtı servetler keşfetmek için yardımcı olabilir. Sualtı otomatik araçların kullanımı dibi keşif ve haritalama alanlarında kritik olduğunu gösteriyor. Özel şirketler dünya çapında Avrupa Birliği ve üniversite programları benzer projeleri finanse ederken daha iyi sensörler ve daha fazla özelliğe sahip bir araç geliştirmek vardır.

Gelecekte, ölçekli madencilik alır dibine kadar tam Clarion-Clipperton Bölge gibi derin vadiler büyük olasılıkla yavaş yavaş okyanus tabanı boyunca nodüller, yüzeyde ekipleri için gerçek zamanlı veri besleme gelişmiş uçağı ile çevrili yalakalık sürünerek paletli araçlar yeri olacak.

Nadir toprak AVI metaller

Işık zar zor ulaşır ve sıcaklık donma noktasının yakın olduğu okyanus zemin — — nadir toprak metallerin potansiyel olarak büyük kullanılmayan saklı tutar. Şimdiye kadar, bağımsız Uluslararası Deniz yatağı Otoritesi şirketleri keşfetmek ve çevresel raporlar yapmak için sözleşmeler onlarca vermiştir.

Deniz tabanındaki yalnız altının değeri 150 trilyon dolar olarak tahmin edilmektedir. Bu arada, manganez, nikel, bakır ve kobalt içeren nodüller değerini de trilyonlarca içine ulaşır. Ve sonra termal bacaların etrafında oluşmuş yatakları vardır. Hükümetler ve ülkeler bir dizi okyanusun dibine bir yarış başladı neden günümüz elektroniğinde kullanılan, iPhone’lar güneş enerjisi bileşenleri için nadir Metaller için sürekli talep ifade etti.

Kobalt ve diğer nadir metaller içeren bir kaya 2017 yılında Doğu Japonya kapalı Pasifik deniz tabanındaki bir ülke tarafından yapılan ilk derin deniz madenciliği operasyonda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, Tokyo, Kültür, Spor, Bilim Ve Teknoloji de görüntülenir.

Kyodo | AP Images

Şirket DeepGreen Metal madencilik Pasifik’te üç lisanslı alanlar, potansiyel metaller ton milyarlarca belirlenen iki kaynak ifadeler de dahil olmak üzere vardır. “Dünya çok çevresel etkilerini etrafında odaklanmış olacak biliyoruz. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’SU Gerard Barron okyanus tabanı üzerinde çalışan otomatik araç tek yolu var,” dedi.

Uçağı potansiyel maden alanlarının çevre çalışmaları için büyük olmak ve takip etmek ve madencilik makineleri gözlemlemek, derin deniz canlıları için zararlı olabilir bu toz bulutları ayrıntıları alınıyor olacak, Barron söyledi. Şu anda bir deniz tabanlı araç takip en yaygın taktik olmasına rağmen, küçük nodüller toplamak uçağı için test edilmiştir bile, dedi.

“Okyanus tabanından bu nodüller elde etmenin en etkili yolu henüz mutabık olmak,” Barron ” dedi.

Sualtı uçağı uzun bir şekilde gelişim yüzyılda gelmiş. İlk insansız, sınırsız, sualtı araç 1864 yılında oluşturulan ve çoğunlukla bir torpido benziyordu oldu. 1950’lerde Washington Üniversitesi, ABD Donanması ile birlikte otomatik sualtı araçları ile araştırma yaptı. Bundan sonra, yenilik ileriye çok daha küçük enerji kaynakları için izin teknoloji kadar hareket etmedi.

Oslo ilk AUV, 90’ların başında yapılmış, bugünkü model için neredeyse tanınmaz halde. Şık turuncu bir torpido gibi görünen araç — şimdi akustik, lazer ve fotoğraf görüntüleri alır. Son zamanlarda, robot Arktik sular altında yağsız, Norveç’te manganez nodüller eşleme vardır.

Mills gelecekte gelişmeye yeni sensör teknolojisi öngörüyor, daha detaylı fotoğraflar sunuyor. Ayrıca yeni nesil-misyon işleme yeteneği, gerçek zamanlı olarak nodüller ölçebilecek otomatik nesne algılama dahil olmak üzere arttığını düşünüyor.

Ama teknoloji pazarının önde olabilir. Derin deniz maden haklarını elde etmek Nautilus, ilk şirket, geçen yıl benim Papua Yeni Gine sularında bozduktan sonra iflas etti. Proje yerel koruma grupları şiddetle karşı çıkmıştı. Şimdiye kadar derin başarılı bir büyük ölçekli deniz maden işletme olmamıştır.

Derin deniz uçakları için özel pazarlar ispatlanmamış, ama zaten savunma ve kriz yönetimi kullanılmıştır. Savunma Avustralya Bölümü, Kuala Lumpur ve Pekin arasında kayboldu Malezya Havayolları uçuş MH370, kayıp için 2014 arama Phoenix Uluslararası AUV Artemis kullanılır.

Savunma ISİS Bradley Darvil| Avustralya Bölüm Getty Images |

Çok yönlü teknoloji enerji sektöründeki uygulamalar da var. Geçen yıl ilk sözleşme Norse petrol ve bulunan Norveç kıyılarında Njord bir alan üzerinde gelişmiş kablosuz hizmetleri drone kullanımı için doğalgaz devi Equinor ve İtalyan Saipem arasında imzalandı.

Bu arada, bilim adamları ve mühendislerden oluşan bir grup, Japonya’nın Nippon Vakfı ve Okyanusların Genel Batimetrik Grafik tarafından desteklenen, 2030 yılına kadar okyanus tabanının bir eşleme oluşturmak için çalışıyor. Şimdiye kadar, %20’den az kaydedildi. Bu Beyaz Saray planını açıkladı Amerika sınırları içerisinde geçen yıl dibin 4.47 milyon kilometrekarelik bir anket için.

Deniz 2030 Kuzey Kutbu ve Kuzey Pasifik Okyanusu Bölge Merkezi için New Hampshire Üniversitesi ve co-başındaki Larry Mayer, bir profesör “sadece göster istemiyoruz ama harita ve karakterize okyanus haritalama bu yeni durum, otonom sualtı araçları çok var, çok önemli bir bileşen.” dedi. Uçağı belirli alanlarda ayrıntılı olarak bakmak için kullanılacaktır sualtı Mayer dedi. Ve tarihte ilk kez, okyanusların yüzeyinde şu açık görünüyor.

More on this topic

Popular stories