“Kaygının azı karar çoğu zarar”

Related Articles

“Kaygının azı karar çoğu zarar”
– Yaşam Koçu Keskin: “Sınav kaygısı aşırı olmamak koşuluyla normaldir”

(Fotoğraflı)

Özgür Dedeoluk
AYDIN (İHA) – Aydın Değişim Koleji tarafından TEOG sınavına girecek öğrenci ve velilere yönelik ‘Sınav Kaygısı’ konulu seminer düzenlendi. Oldukça verimli geçen seminere konuşmacı olarak katılan yaşan Koçu ve Psikolog Nedret Keskin, sınav öncesi kaygının normal olduğunu belirterek “Ancak her şeyde olduğu gibi kaygının da azı karar çoğu zarar” diye konuştu.
Nisan ayının son haftasında yapılacak TEOG sınavına girecek öğrencilerin sınav öncesi stres kontrolüne yardımcı olunması amacıyla düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Değişim Koleji Salonu’nda gerçekleşen seminerde konuşan Yaşam Koçu ve Psikolog Nedret Keskin “Sınav kaygısı ve heyecan her öğrencide olması gereken bir durum. Bunu herkes doğal olarak algılamalı. Çünkü öğrenciler yıllar boyu bu sınava hazırlanıyorlar. Yaşanan kaygı hazırlık süreci ve gençlerin ve ailelerinin hayallerine bağlı olarak yükselebiliyor. Kaygının yok olması mümkün olmadığı gibi sınava girecek öğrencide hiç kaygı olmamasını da doğru bulmuyoruz” dedi.
“Orta düzey kaygı dikkati toplar”
Aşırı kaygı ve hiç kaygısızlık sınavda sıkıntıya neden olurken orta düzey bir kaygının dikkati açık hale getirdiğini belirten Yaşam Koçu ve Psikolog Nedret Keskin, Değişim Koleji öğrencilerine hitabında “Yokluğu ve çokluğu sıkıntı veren kaygıyı orta düzeyde dengeli tutarak yararlı hale getirebilirsiniz. Bol bol deneme yaptığınızı öğrendim. Sınavlardaki amaç emeğin karşılığını almaktır. Sınav öncesi ve sınav günü beslenmenizden kıyafetinize kadar tavsiyeleri uyun. Şunu da bilin ki bu sınav dünyanın sonu değil. Paniklemeden elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın” ifadelerine yer verdi.

More on this topic

Popular stories