Yargıç durur Trump Apple, Google app mağazalardan ban WeChat

Related Articles

Tencent Holdings Ltd. WeChat uygulaması Arlington, Virginia, Cuma, 19 Ağustos tarihinde alınan düzenlenmiş bir fotoğrafta bir akıllı telefon App Store görüntülenir. 7, 2020.

Andrew Harrer | Bloomberg | Getty Images

WASHİNGTON — ABD Kaliforniya’da BİR hakim Pazar günü erken saatlerde WeChat app sahibi Çinli indirme Koz yönetiminin yasağı durdurdu.

Hareket pazar akşamı indirme için Tencent Holding WeChat kaldırmak için Apple ve Alfabe Google zorlama Ticaret Bakanlığı engeller.

Kaliforniya’da ABD Sulh Hakimi Defne Beeler bir düzen dedi dava açtı “kim WeChat kullanıcıları İlk Değişiklik talebi esas olacak ciddi sorular göstermiştir ki, davacı bu zorluklara ipuçları dengeyi lehine.”

Beeler ön tedbir de mevcut ABD kullanıcılar için sitenin kullanılabilirlik bozulmuş olabilir Amerika Birleşik Devletleri’nde WeChat ile diğer hareketleri men edecek bir Ticaret düzeni engelledi.

ABD Ticaret Bakanlığı ve Beyaz Saray’ın hemen yorum yapmadı.

Ticaret Bakanlığı ilan Cuma sabahı Çin ile Pazar günü sosyal uygulamalar WeChat ve TikTok ait ABD ticari işlemler yasağı olacak.

Devamını oku: TikTok siteleri engellemek için Trump, Pazar günü WeChat

Gazetecilere isminin açıklanmaması şartıyla konuşan Ticaret Bakanlığı yetkilileri Cuma günü ABD’de WeChat kullanıcıları için bir sonraki adımları açıkladı.

“Bu uygulama ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar için bazı kullanılabilirlik olacak ama WeChat uygulaması ve optimize etmek için içerik gerekli hızları ile teslim edilebilir emin olun Amerika Birleşik Devletleri’nde içerik dağıtım hizmetleri büyük ölçüde bağımlı olduğu gerçeği göz önüne alındığında olabilir bekliyoruz,” Ticaret Bakanlığı yetkilisi söyledi.

“Kullanıcı kesintisi veya mesaj veya bir zaman aşımı bir şey olacak noktaya bir anormallik olduğunu ve gecikme yaşayacaksınız. Ama pazar gününden sonra özellikle işlevsel olmayabilir müsait olabilir umuyoruz,” resmi ekledi.

Uzun bir hukuk mücadelesi hazırladıklarını Ticaret Bakanlığı yetkilileri de basın mensuplarına bir çağrısı olduğunu söyledi.

Cumartesi günü, Başkan Donald Trump Oracle ve Walmart app TikTok paylaşımı viral video, popüler app bir kapatma önlemek için izin partneri olacak bir anlaşma onaylandı ” dedi.

TikTok yanı sıra diğer Çinli sosyal medya uygulamaları yasaklayan, ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle bakıyorlardı bu Koz yönetimi Temmuz dedi, Washington ve Pekin arasında bozulan ilişkileri arasında.

Yönetim, Çin Devlet benzer olarak TikTok inceliyordu olduğunu Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ağustos ayında, daha önce Çin istihbarat için Truva atı “olarak tasvir etmiş olan Huawei ve ZTE, teknoloji şirketlerini dedi.”

Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı gibi toplayın Amerika Birleşik Devletleri, depolamak ve verileri işlemek için Çin bulut hizmeti sağlayıcıları yeteneği sınırlamak için çalışacağını baş diplomat da sözlerine ekledi.

ABD yetkilileri, uzun Çin fikri mülkiyet hırsızlığı ekonomisine gelir ve istihdam binlerce milyarlarca dolar maliyeti olan ve ulusal güvenliği tehdit eden şikayet var. Pekin fikri mülkiyet hırsızlığı meşgul etmez korur.

More on this topic

Popular stories