Corona yeniden bulaşmasını bir durum salgın karmaşıklığını gösterir

Related Articles

Korkutucu olan şey sonunda oldu: biri iki kez Corona yakaladı ve hasta var ikinci sefer. Nevada 25 yaşındaki bir adam, Mart ayında COVİD-19 var, daha Nisan ayında aldım ve yine Mayıs ayında hastalandı. İkinci maçı daha kötü belirtiler, hastaneye yatırılması gerekiyordu zaten yeterince kötü olmuştu.

Avrupa’da teyit yeniden bulaşmasını üç diğer durumlarda da, bu hafta rapor edilmiştir: (ilk belgelenmiş durumda) Hong Kong’da bir ve iki. Bu ille de zorlama beni artık endişeli aşı istikbalimiz hakkında, ben salgını sonsuza kadar devam edecek bir anlam ifade etmiyorlar. Yeniden bulaşmasını dört vaka var. Ama şu ana kadar bu hastalığın 24 milyon davaları dışında ve nadir olur böyle şeyler. En azından bir kaç görürdük en uzmanlar bekleniyor.

Ay, iki kez COVİD-19 testi pozitif insanlar ara sıra, anekdot raporları olmuştur. Bunların hiçbiri reinfections olduğu kanıtlandı. Bu insanların çoğu için, ikinci test muhtemelen hala insanların burun ve boğazlarında ilk enfeksiyon sonra kendi etrafında yüzen oldu artık, ölü virüs kaptı.

Bu yeniden bulaşmasını durumda olsa da, araştırmacılar aslında insanlar hasta ve hasta var ikinci kez virüsü karşılaştırdı ilk andan itibaren virüsü analiz etti. Her durumda, iki virüsün biraz farklı genetik sekansları vardı, ikinci pozitif testler sadece virüs artık olmadığını gösteriyor.

Burada bir başka önemli şey: Hong Kong durumunda, ikinci enfeksiyon hiçbir belirti neden. Bu bağışıklık sistemi, muhtemelen bir enfeksiyon virüsü farketti ve onu kontrol altında tutulması anlamına gelir. O Nevada’daki adam olmadı nedenini bilmiyoruz. Ben antikorları için hastalandı ilk kez test değildi, o yüzden hiç yapmamış olabilir. Daha olumlu seçenek. Antikorlar vardı, ama daha kötü (diğer virüsler ile olur, grip gibi) enfeksiyon yaptılar bu da başka bir olasılık var.

Vaka çalışmaları sadece iki kez COVİD-19 yakalamak size bir soru: cevap? Ama tek yaptıkları bu. Çoğunlukla, onları yerine sorulara cevap yetiştiriyorlar. Ortak yeniden bulaşmasını nasıl? Bulaşıcı hasta ikinci kez olsun, onlar insanların ne kadar? Pek antikorlar virüsü tekrar yakalamak edebilecek tek kişi sözleşme ilk kez üretemeyen insanlar da var mı?

1 milyon yıl gitti gibi salgın geliyor, ama daha gerçek bir şekilde, Corona yalnızca dokuz ay boyunca insan nüfusu var. Bilim adamları çok şey öğrendim, çok hızlı, ama hala gitmek için uzun bir yol var. İnsan bağışıklık sistemi çok garip ve kafa karıştırıcı bir görülen virüs önce yeni, hiç karşı kapalı karesi var. Neler olduğunu anlamak biraz zaman alacak.

Oh, ve bir diğer şey de bu zaten-19 COVİD yapmamış olsanız bile, yine de dikkatli olmak gerekir, bu bir öğüttür.

Başka bu hafta neler olduğuna bakalım.

Araştırma

Biogen konferans büyük olasılıkla Boston bölgesinde 20.000 COVİD-19 yol açan durumlar, araştırmacılar söylüyorlar

Şubat ayında, ABD-19 COVİD ölçüde öğrenmeden önce, 175 biyoteknoloji yöneticileri Boston’da bir konferans için bir araya geldi. O toplantıda, virüs katılımcı katılımcı yayılma ve salgın sonunda tüm dünyada davalar on binlerce yol açtı, bir analize göre. Küçük bir toplantı bile geniş çaplı, salgının seyri üzerinde dalga etkisi yıkıcı olabilir olduğunu göstermektedir. (Jonathan Saltzman / Boston Globe)

19 Covid bağışıklık geliştirebilir biz nasıl dört senaryo-

Salgın haline ay, bilim adamları hala COVİD-19 kurtarmak sonra bağışıklık sistemimiz için ne emin değil. Pek çok araştırmacı insanlar var bazı virüse karşı koruma, ama yine de bu koruma nasıl görüneceğini bilmiyorum. Stat Haberler ihtimalleri biraz bozuldu. (Helen Branswell / Stat Haberler)

Geliştirme

COVİD FDA yetkisi Abbott hızlı $5-19 test

Eğer örnek Corona pozitif ise Gıda ve İlaç İdaresi hamilelik testi gibi çalışan 5 $15 dakikalık COVİD-19 test yetkili: nazal sürüntü test kartı dibine eklenir ve renkli bir çizgi görünür. İleriye doğru büyük bir adım uzmanlar. (Nicole Wetsman / Verge)

Moderna Covid-19 Aşısı yaşlılarda Çalışma belirtisi var Diyor

İlaç şirketi 56 yaşın üzerindeki kişilerde COVİD-19 aşısı aday test küçük bir çalışma başladı, ve genç insanlar bunu yapar, bağışıklık yanıtı aynı tür ürettiler bulundu. Bu Corona ile enfeksiyonu olduğu anlamına gelmez — hala bunu kanıtlamak için çok daha büyük çalışmalarla veriye ihtiyacımız var. Ama umut verici bir işarettir: yaşlı insanların bağışıklık sistemleri daha zayıf genç insanların ve aşılar bazen ben de onlar için çalışmıyor. (Peter Loftus / Wall Street Journal)

Ne İlk Corona Aşıları çok İyi Değil ise?

Moderna ve Pfizer gibi şirketlerin yıl sonuna kadar COVİD-19 aşısı adaylar hakkında veri toplamak için yarış ederken, diğer şirketlerin onlarca daha yavaş bir hızda hareket ediyor. Sürünün başında olanlardan daha teknoloji farklı kullanarak aşılar onların inşa ediyorlar, ve bazı araştırmacılar daha fazla dayanma gücüne sahip olabilirler. “İlk aşı en etkili olmayabilir,” Georgia Üniversitesi’nde Aşılar ve İmmünoloji Merkezi Ted Ross, yönetmen, söyledi New York Times. (Carl Zimmer / New York Times)

Bakış açıları

Ne 10 Odasında ne oldu?

Muhabir Katie Engelhart Kirkland, Washington Yaşam Bakım Merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk virüs etkin noktasında ölümcül COVİD-19 salgını incelenmiştir. Açıkça yanlış giden bir şey — ama suçlu kimdi?

Daha sonra, Yaşam Bakım hikayesi salgın salgın her yerde metafor tarafından dümdüz olurdu. İnsanlar COVİD-19 bomba, ya da bir deprem veya tsunami gibi vuran derdi. Orman yangını gibi yayıldı söylerlerdi. Ama tesisin içinde, daha fazla spektral bir hayalet gibi hissettim. COVİD mücadele şeytan kovalamak gibi “olduğunu Chelsey Earnest adında bir hemşire söyledi.”

(Katie Engelhart / California Pazar)

‘Haber’ yaşıyoruz: Öğrenci Gazeteciler Üniversite Açılmasının Hikayeye Sahip

Ülke çapında üniversite kampüslerinde, öğrenci gazeteciler yorulmadan yeniden açmayı planlıyor ve COVİD-19 salgınlar belgeleyen vardır. Bir ücret alır. AMCA de “çünkü diğer insanların duymak için yazıyoruz bu bir haber değil sadece korkuyoruz, ayrıca bu konuda yazıyoruz genelde kendimizi ilk kez duyuyoruz,” Brandon Standley, yönetici editör Günlük Tar Heelsöyledi NPR.

(Elissa Nadworny ve Lauren Migaki / NPR)

Sayıları daha fazla

İyileşme sürecin pozitif olan dünya çapında 24,775,245 fazla olan insanlar için, düzgün olabilir.

Dünya çapında ölen 837,908 insanların aileleri ve arkadaşları için ABD’de bu 181,779 — sevdiklerinize unutulmuş değildir.

Kendine iyi bak, herkes.

More on this topic

Popular stories