Hindistan ilk doğal gaz değişimi alır; bu ticaret merkezlerinde başlangıçta başlamak için

Related Articles

Exchange İEX en önemli hedeflerinden biri de pazar bütünlüğünü korumak için.

Gaz piyasası sağlayan ve ülkedeki gaz ticareti artırma yönünde bir çaba, hükümet Hindistan’ın kendi doğal gaz ticaret platformu başlatıyor. (İGX) Hint Gaz Değişimi Petrol Bakanı Dharmendra Pradhan tarafından Pazartesi günü doğal gaz ticareti ile başlamak için açılacak, PTI, resmi kaynaklara dayanarak bildirdi. Exchange şeffaf bir şekilde talep ile yerel piyasa fiyat bulma-arz için ülkedeki ilk platform olacak. Birden fazla alıcı ve satıcı spot ve belirlenen fiziksel merkezlerinde vadeli sözleşmeler içinde ticaret yapacak. Takas sözleşmeleri ticaret çözümü bu Sözleşme böylece doğaya herhangi bir ağ olmadan ve devredilemez kapalı olmayan koşuluyla tabi olacak iken zorunlu belirli fiziksel teslim edilecektir.

Exchange en önemli amaçlarından birisi de piyasa bütünlüğünü korumak için, kaynakları söyledi. Öncelikle, yeni ticaret merkezlerinden öncesinde tanıtılacak olsa Gujarat ve Andhra Pradesh Oduru/Kakinada içinde Hazira ve Dahej fiziksel merkezlerinde öneri eklediler. İEX alıcılar ve satıcılar fiyat keşif için gelen teklifleri planlanan zaman arayacak. Bu, fiyat keşif mekanizması gaz teslim yerleşmek için çalışır. Exchange günlük önümüzdeki altı market ürünleri günlük sağlamak, haftalık, hafta içi, iki haftada bir ve aylık olacak.

Ayrıca okuyun: HDFC Bank 7 nin en değerli firmalar 78,127 crore piyasa değeri Rs kaybetmesine yol açar

Ulusal gaz Ticaret Borsası önceki (PNGRB) Petrol ve Doğal Gaz Düzenleme Kurulu tarafından 2018 yılında ortaya atılmıştır ve 2018 sonuna kadar işlevsel olması muhtemel. Niti Aayog taslak Ulusal Enerji Politikası göre, 150 milyar dolar yatırım enerji sektöründe yılda 2040 yılına kadar gereklidir, petrol ve doğal gaz Bakanlığı bir açıklamada 2018 Aralık ayında döviz kurmayı kabul etmişti.

Birkaç sözleşmeleri az sonra tanıtılacak iken 15 Haziran ‘ da mevcut İEX ticaret ilk günü olacak, kaynakları söyledi. Exchange zaten 21 (20 Mart, 9 Nisan ve Mayıs) Sanayi önemli ölçüde katılımıyla üç alay işlem gerçekleştirdi. Teklif isimsiz ve dolayısıyla yapılır, alıcı ve satıcı karşılığını bilmiyorum. Ayrıca fiyat bulma üniforma fiyat mekanizması sürekli ticaret mekanizmaları ile birlikte kapalı veya açık arttırma yoluyla çift taraflı olacak.

Ulusal gaz ızgara için, hükümet 2655 Km uzun Jagdishpur-Haldia/Bokaro-Dhamra Gaz Boru Hattı (JHBDPL) bir projenin geliştirilmesi için GAİL Sc 5176 crore bir hibe Sc 714 Crore tahmini sermaye maliyeti (yüzde 40) vermeye karar vermişti. Dharmendra Pradhan boru hattı, 2018 Aralık ayında Lok Sabha yazılı bir yanıt dedi, Bihar, Jharkhand, Odisha, Batı Bengal ve Uttar Pradesh Sanayi, Ticaret, iç ve ulaştırma sektörleri için doğal gaz taşıyacak.

BSE canlı Hisse senedi Fiyatları almak, Yatırım Fonlarının MALİGN, BİZE Pazar ve en son NAV, portföy, Gelir Vergisi Hesap makinesi ile vergi hesaplamak, piyasanın En çok Kazanan, Üst Kaybedenler ve en İyi yatırım fonu olduğunu. Bizim gibi Facebook ve bizi izleyin Twitter.

Finansal Express şimdi Telgraf üzerinde. Burada kanalımıza katılmak için tıklayın ve Biz en son haberleri ve güncellemeleri ile güncel kalın.

More on this topic

Popular stories