NASDAQ borsa ticareti ipuçları COVID-19 salgını içinde hayatta kalacak

Related Articles

Orada yatırım hakkında tavsiye yatırım bir ton var. Eğer aslında bir gün içinde borsa hakkında bilmek her şeyi öğrenmek için çalıştı, büyük olasılıkla bunu yaparken çok fazla zaman harcamak ve sadece daha da karışık olacak. Ne ihtiyacınız var ses yatırım temelleri iyi bir bakış. Bu makale, bilmeniz gereken bazı şeyleri kapsayacak.

Beklentileriniz, piyasaları en sık yöneten öngörülemeyen koşulları tahmin etmeye çalışmak yerine, ticaretin gerçeklerini yansıttığında daha fazla başarı elde erecektir. Kar elde etmek için gerekli olan süre boyunca hisse senetlerini stokunuzda tutun.

Hisse senetleri sadece alınıp satılan bir kağıt parçası değildir. Ne zaman hisse senedi sahibi, aynı zamanda oy hakları ve diğer yararları alabilirsiniz. Daha sonra varlıklar üzerinde her iki iddia hakkına sahiptir. Hisselerinizde oy kullanma seçenekleri varsa, genellikle şirketin liderliğini ve politikalarını belirlemede oy alabilirsiniz.

Brokerlere kaydolmadan veya yatırımcılar aracılığıyla yatırım yapmadan önce, hangi ücretlerden sorumlu olabileceğinizi anladığınızdan emin olun. Hem giriş hem de kesinti ücretlerinin maliyetini bilmeniz gerekir. Bu maliyetler zaman içinde artabilir.

Eğer adi hisse senedi sahibi olarak oy haklarını kullan. Oylama normalde bir işletmenin yıllık hissedarlar toplantısı sırasında veya vekil oylama yoluyla posta yoluyla olur.

Portföyünüzü en uzun menzilli getirilere odaklarsanız, çok çeşitli sektörlerden çeşitli güçlü hisse senetlerini kapmak istersiniz. Genel pazar büyüdükçe bile, tüm sektörlerde sürekli ve aynı anda genişleme bulunmaktadır. Farklı sektörlerde farklı pozisyonlara sahip olarak, güçlü sektörlerde büyümeyi görmenizi sağlarken, aynı zamanda bir şeyleri oturup güçlü olmayan endüstrilerle bekleyebilirsiniz.

Hangi hisse senedine yatırım yapacağınıza karar verirken, portföyünüzün %10’undan fazlasını o şirkete tahsis etmeyin. Bunu yaparak hisse senedi çökerse para büyük miktarlarda kaybetmezsiniz.

Piyasaları zamanlamaya bile kalkışmayın. Tarih, en iyi sonuçların uzun bir süre boyunca borsaya eşit miktarda para yatıranlara gittiğini kanıtlamıştır. Aylık gelirinizin ne kadarını yatırabileceğinizi öğrenin. Sonra, düzenli olarak yatırım bir alışkanlık haline getirmek ve onunla sopa.

Eğer yatırım için yeni iseniz, başarı bir gecede olmaz unutmayın. Genellikle hisse senedi fiyatlarının yükselmesi için birkaç ay sürer, herhangi bir kar elde etmeden önce zorluk bir süre için ayarlar. Sabır borsayı kullanmanın anahtarıdır.

Çalıştığınız bir şirkete çok fazla para yatırmayın. Çalıştığınız bir işletmede hisse senedi sahibi olmak gurur verici görünse de, önemli bir risk taşır. İşvereninize olumsuz bir şey olursa, hisse senedi yatırımınız ve ücretleriniz tehlikede olacaktır. Ancak, duş indirimli bir oran alırsanız, şirket paranızın bir kısmını yatırım değer olabilir.

Hisse senedi ticareti yaptığınız için yatırım yapmak için diğer fırsatları göz ardı etmeyin. Ayrıca gayrimenkul, sanat ve tahvil gibi yatırım fonlarına da yatırım yapabilirsiniz.

Nakit her zaman kar etmez. Nakit akışı herhangi bir mali durumun anahtarıdır, bu nedenle yatırımlarınızın gelişmek için nakite ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu yeniden yatırım yapmak ya da sadece kazanç harcamak iyidir, ama hemen faturaları ödemek için elinizde yeterli nakit tutmak için emin olun. Eğer bir şey size meydana gelecek durumda güvenli bir yerde saklanan yaşam giderleri acil bir fon tutmak emin olun.

Araştırmadan bir şirkette hisse senedi almayın.

Temettü ödeyen hisse senetlerine yatırım yapmaya düşünmelisin. Hisse senedinin değeri yükselirse, temettüler doğrudan alt satıra eklenen bir bonus haline gelecektir. Onlar da periyodik gelir iyi bir kaynak olabilir.

Orta sınıf vatandaşların çoğu bu fırsatı açmaya hak kazanır. Bu yatırım yöntemi vergi indirimleri ve büyük getiri tahmin edebilirsiniz önemli faydalar sağlar.

Hisse senedi sahibi olduğunuz şirketlerin iş temettülerini takip ettiğinizden emin olun. Bu, katı temettü ler veren belirli bir hisse senedinde istikrar alabilmek isteyen olgun yatırımcılar için iki kat önemlidir. Büyük karları olan şirketler genellikle paralarını işletmeye geri yatırıyor veya temettü yoluyla hissedarlara ödüyor. Bu bir temettü verimi önemlidir.

Bazen, kurumsal yönetim ekipleri hisse senedinizin sadece yüzde beşini tutar, döngüsel bir hisse senedi makroekonomik koşullar nedeniyle düşük performans gösterir. Bu gibi durumlar, bu özel stoktan uzak durmak için güçlü bir uyarı işaretidir.

Göz her zaman hisse senedinin işlem hacmi üzerinde olduğundan emin olun. İşlem hacmi hisse senedi ve satın alma ve satan kişi sayısı önemlidir. Yatırım yapıp yapmadığınızı belirlemek için bir hisse senedinin ne kadar aktif olduğunu bilmeniz gerekir.

Borsa çok değişkendir ve sadece sort-vadeli kazançlar yapmak için içine almak birçok tüccarlar çok para kaybetme kadar rüzgar.

More on this topic

Popular stories