Elon Musk Neuralink beyin implantları demo domuz dokunuyor dışarı

Related Articles

Elon Musk beyin-makine arayüzü şirketi Neuralink şirketin cihaz ile donatılmış bir domuz görücüye, YouTube livestreamed bir olay. Bir domuz, Gertrude, burnu ona bağlı beynin bir bölgeden sinyal kayıt cihazı vardı. Diye iki ay boyunca gösteri sırasında implant vardı.

Gertrude burnu şeyler dokundu daha nöronlar ateş edildiğinde, sesler, nokta, bir dizi ve bir dizi belirtti. Domuz burnu, algılama hassas bir alet bağlı, beyinleri büyük parçalar var.

Neuralink cihaz tasarımı geçen yıl açıkladı, sabit Gertrude görmek aygıtın kendisi için işleme bu yana değişti. Şimdi şekilli ve floş kafatası ile oturmak yerine kulak yakınlarındaki küçük bir modül dinleniyor olması daha para demek değildir. Küçük teller ile kafana bir Fitbit gibi“,” Misk ” dedi. Aygıtın Bluetooth Düşük Enerji üzerinde bir akıllı telefon uygulaması ile eşleştirmek, dedi.

Geçen yılki olay gibi, Misk gösteri birincil amacı işe ekibine katılmak için daha fazla insan olduğunu söyledi. (Neuralink şu anda yaklaşık 100 kişiyi istihdam, Misk söyledi. Sonunda 10 binden fazla istihdam sağlamayı umuyor.) Misk cihazlar yaratmak istiyor neden yapay zeka ile insan beyni birleşiyor. Cihaz ABD Gıda ve İlaç İdaresi çığır açan bir cihaz belirlenmiş olmasına rağmen, insanlarda henüz test edilmedi, bir program görüş ajansı geliştirme süreci boyunca elde etmek, Misk sunu dedi.

Neuralink sunumdan ekran görüntüsü

Neuralink etrafta insanların 2006 yılından bu yana implante etmişler beyin-makine arayüzleri — icat etmedi. Teknoloji, şirketin ana katkı elektrotlar beyin aktivitesi almaya kaplı Neuralink ince, esnek teller vardır.

Bu konuları daha fazla bilgi anlamına gelir diğer sistemleri daha elektrotlar ve olduğu kadar çok hasara neden olabilirler sert iğneler. Beyin ancak, yabancı cisimler aşağılamak zamanla, ve daha küçük olanlar daha çabuk bozulur. Neuralink için ana zorluklardan biri cihazın beyni gibi aşındırıcı bir ortamda onlarca yıl sürebilir çıkıyordu bu geceki gösteride ekibinin bir üyesi dedi.

Diğer ayrım Misk hırsı var. Cihazın vuruş bağımlılığı ve nörolojik sorunlar herhangi bir sayı, Hafıza kaybı çözmeye yardımcı, ya da kullanıcıların sağlığını izlemek ve eğer kalp krizi geçiriyor olmaları onları uyarmak bu geceki etkinlikte söyledi. Geçen yılki etkinlikte, bu Neuralink kadar basit ve güvenli Lasik göz ameliyatı olarak cihaz için implant işlemi yapabilir dedi; Bu gece, genel anestezi olmadan bir saat içinde yapılabileceğini söyledi.

İlk klinik çalışmalar, ciddi omurilik yaralanması olan hastaların az sayıda olması, çalışır ve güvenli olduğundan emin olmak için olacaktır. Geçen yıl, Misk, 2020’de insanlar içinde klinik deneylere başlamak için umduğunu söyledi. Uzun vadeli, Misk omurga üzerinde ikinci bir implant kullanarak yaralanmalar bu tür insanlarla dolu hareket geri yüklemek mümkün olacak ” dedi.

Ama cihaz yapmak mümkün olabilir, en önemli şey, Misk dedi, insan beyninin yapay zeka ile birleştirmek için olanak sağlayan “AI simbiyoz,” dediği insanlara ulaşmak için izin. “Bunu istediğimiz gelecek belli ki bu dünyanın geleceği dünyanın insanın ortak irade tarafından kontrol edilir gibi — sanırım,” bu gece dedi.

Şu anda, cihaz beynin yüzeyine sınırlı değil, daha derin bölgelere doğru bir tünel yok. Birçok önemli fonksiyonları hareket, görme ve işitme gibi, beynin yüzeyinde olur.

Misk şirketlerin işe Robotik cihaz üzerinde çalışmak ve uygulanması için cerrahi prosedür rafine elektrik ve yazılım mühendisleri için aradığını söyledi. 2017 yılında başlatılan bu yana, şirket cirosu bir sürü oldu, ve kurucu ekibin iki üyesi hala Neuralink çalışmak.

Eski çalışanlar söyledi Stat Haberler şirket kaotik olduğunu ve araştırmacıların projeleri ile rush için yoğun bir baskı altında olduğunu. Bilim adamları bazen aylar sürer, örneğin gereken projeleri tamamlamak için bir hafta süre verildi. “Tıbbi cihaz implant bir tıbbi cihaz ve cerrahi bir yaklaşım inşa ediyorlar, ve hızlı hareket et ve bir şeyleri kır teknoloji şirketi kullanımı ile yaklaşıyorlar,” bir çalışan söyledi.

Cihaz ilk piyasaya çıktığında oldukça pahalı “olacağını, ama birkaç bin dolar için fiyat almak istediği misk söyledi. “Benzer Lasik almak mümkün olması gerektiğini düşünüyorum,” dedi.

Güncelleme 7:57 PM ET: Misk ek açıklamalar eklendi.

More on this topic

Popular stories