Facebook, Hindistan’da ücretsiz konuşma darbe lobici dosyaları giderler sonra bağlı

Related Articles

Şirketin Hindistan ofisinde Facebook politikası yöneticisi, bir gazeteci, Awesh Tiwari hakkında suç duyurusunda bulundu, sosyal ağ, Cinsel taciz, ceza, yıldırma ve iftira teşkil yayınlanan kritik görevinden ettiğini öne sürdü. Henüz şikayet Tiwari tür davranışları yapan hiçbir kanıt üretir, bir göre Komite raporu Gazetecileri Koruma (YAYIN), ve birçok basın savunucuları, iktidardaki rejimin kritik gazetecilik sindirmeye yönelik bir girişim olarak görüyor.

Tiwari iddiaları “temelsiz” ve sessizlik içine onu korkutmak için tasarlanmıştır ve karşı Facebook çalışana karşı hak iddia ederek-söylüyor, bir göre ayrı rapor Newslaundry. Bu YAYIN da konuşma Tiwari özgürlüğünü korumak için şikayetin geri çekilmesi için çağrıda bulunuyor. Bu YAYIN Tiwari eğer ceza sindirme suçlu bulunursa Cinsel taciz ya da hakaret olarak yedi yıl daha ikna ederse hapis cezası ve iki yüz yıl sürebileceğini söyledi.

Tartışma bir kaynaklanıyor hikaye Wall Street Journal geçen hafta yayınlanan Ankhi Das adlı kamu politikası ekibinin Facebook yönetici, üye, akıcı veya platformdan kaldırıldı kazanılmış olurdu nefret söylemi politikalarından Hindistan Başbakanı Narendra Modi Hindu milliyetçi Partisi siyasetçiler korumalı nasıl detaylandırma. Siyasiler, T. Raja Singh gibi, Rohingya Müslüman göçmenlere karşı şiddet ve camilerin yanma çağırmak için Facebook kullanmış.

Rolüyle bir parçası olarak, Das ayrıca iş iletişim ve Hindistan hükümeti içinde ilişkileri sürdürmek içerir olan Facebook lobici olarak görür. Bu yüzden Hindu milliyetçi siyasetçi şiddet söylemleri ile Müslümanlar hedef alarak platformun nefret söylemi kurallarını ihlal başladığında, Das bildirildi ılımlı mesajlar karşı savundu ve potansiyel olarak korku için Politikacılara karşı harekete geçmesi, ülke içinde şirketin ticari çıkarlarına zarar vereceğini.

Benzer kaygılar bu ay ABD’de sağ muhafazakar sayfaları ve bireyler far Facebook zahiri bir menfaat etrafında ortaya çıktı. Kamu politika sorumlusu Joel Kaplan gibi Facebook yöneticileri bildirildi böylece muhafazakarlar karşı iç bir önyargı görünümünü verebilir, çünkü ortak aslında taşının sayfa süspansiyonlar ve diğer cezalar ile sonuçlanan, tüm uygulanan yanlış saldırıları önlemek için müdahale ettiler.

Das, ancak bu saldırı sosyal medyada onun eylemleri eleştirdi edenlere karşı gitmeye karar verdi. Suç duyurusu ona göre, Das iddia edilen suç niyet ve cinsel taciz teşkil eden şiddet tehditleri ile onu tehlikeye attığı için adı @bu justanalysis altında beş kişi Travis Bikal, Himanshu Deshmukh, Anamika Singh, Awesh Tiwari ve Twitter kullanıcı hedefliyor. Şikayet de onu karalamak amaçlı mesajlar yazıyor.

“Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün bir bağlılık iddia eden Facebook, bir yönetici çok platformda onu eleştiren bir gazeteci hakkında suç duyurusunda dosya ki bu çok saçma olur,” YAYIN ile Aliya İftihar, Asya kıdemli bir araştırmacı, bir açıklamada. “Awesh Tiwari sindirmeye çalışırken, Ankhi Das sadece öneriyor mu Wall Street Journal gösterdi bu hikayeyi hassas bir sinir vurdu. Hemen şikayetini geri almalı.”

Adlı şahıslar, sadece Tiwari gazeteci ve Hintçe TV haber kanalı için çalışıyor Swaraj Express. Onun Facebook post eleştiren Das burada hala canlı olduğunu, 16 Ağustos tarihinde 01: 00 ET yayınladı. Ayrıntılar çeşitli noktaları olarak kaldırdı YIL soruşturma ve Tiwari boyunca kişisel yorum sağlar, bunların hiçbiri şiddet içeren veya korkutucu tehdit veya cinsel taciz herhangi bir şekilde dahil etmek için görünür. Şikayet gruplandırılmış diğer mesajlar etiketi bahsetmesi, Das ile Tiwari orijinal yazının Deshmukh payı sadece tehdit retweeted sonra ikisi Das karşı ölüm tehditleri yapılan ya da sahte veya takma isimler, içeren üç hesaplar ve bir üçüncü vardır.

İddiaları platformun son skandallar birçok tepki olarak çağırıldı özgür konuşma için CEO Mark Zuckerberg’in halka karşı bağlılığını kes. Özellikle, Facebook hangi siyasi açıdan avantajlı ilişkilere sahip olduğu en güçlü kullanıcılarının ve bu seti farklı bir kural geçerli gibi görünüyor olsa bile reddetmesi Bazı içerikler, Başkanı Donald Trump hesabını yazan tehditler de dahil olmak üzere, orta için bir gerekçe olarak özgürlüğü değerleri kullanacak. Eleştirel haberler karşısında bir Facebook çalışanın misilleme destekleyen bu tartışmalar çok alttan olabilir.

Facebook yorum için bir isteğe yanıt vermedi.

More on this topic

Popular stories