Türkiye Manset’ten Yeni Başlayanlar İçin Borsa İpuçları

Related Articles

Ona herhangi bir para vermeden önce bir komisyoncu ününü kontrol edin. Onların arka plan araştırmak için zaman ayırarak, sabit Kazanılan nakit sizi çalacak rouge broker önleyebilirsiniz.

Yatırım yapmaya başladığınızda gerçekçi beklentiler belirleyin. Bu borsa başarısı ve gecelik zenginlikleri genellikle sermaye ciddi kaybına yol açan, anında olmaz yaygın bir bilgidir.

Bu, tıbbi faturaları, işsizlik maliyetlerini karşılamanızı sağlar, böylece yatırımlarınıza dalmanız gerekmez.

Hangi hisse senedine yatırım yapacağınıza karar verirken, portföyünüzün %10’undan fazlasını o şirkete tahsis etmeyin. Bunu yaparak hisse senedi çökerse para büyük miktarlarda kaybetmezsiniz.

Piyasaları zamanlamaya bile kalkışmayın. Tarih, en iyi sonuçların uzun bir süre boyunca borsaya eşit miktarda para yatıranlara gittiğini kanıtlamıştır. Aylık gelirinizin ne kadarını yatırabileceğinizi öğrenin. Sonra, düzenli olarak yatırım bir alışkanlık haline getirmek ve onunla sopa.

Kısa satış size elinizi çalışırken zevk olabilir bir seçenek olabilir bir seçenek olabilir. Bu strateji, broker kredi hisse senetleri borçlanma içerir. Yatırımcı daha sonra hisse senedi fiyatı düştüğünde daha sonra hisse senedi satacak.

Yeteneklerinizi bilmek ve biraz içinde kalmak. Yardım almadan veya çevrimiçi bir broker kullanarak yatırım yapacaksanız, bir indirim aracısı kullanın ve bilgili olduğunuz şirketlere yatırım yapmayı görünün. Muhtemelen çalıştığınız bir sektörde şirketler hakkında iyi bir yargı var, ama gerçekten petrol kuleleri yapmak şirketler hakkında çok şey biliyor musunuz? Yatırım kararlarını bir profesyonele bırakın.

Sadece işe başlarken yatırım planlarınızı basit tutun. Birçok farklı yatırım stratejileri okuyarak pazara girmek için kendinizi hazırlamak için akıllı, ama yatırım yeni iseniz en iyi çalışır ve sopa ile bir şey bulmaktır. Bu, hedeflerinize ulaşmak için portföyünüzü oluşturmak için size tasarruf edecektir.

Kendi şirketinizin hisselerine çok fazla yatırım yapmayın. Bu şirket hisse senedi bol tutarak işinizi desteklemek için güzel olsa da, portföy sadece bir yatırım tutmamalıdır. Eğer esas olarak şirket yatırım ve kötü yapar, önemli bir mali kayıp yaşayabilirsiniz ve işverenkarşı çok olumsuz duygular var.

Zarar görmüş hisse senetlerine yatırım yapın, ancak zarar görmüş şirketlerden kaçının. Bir şirketin hisse senedinde kısa vadeli bir düşüş satın almak için harika bir zaman, ama düşüş geçici bir olmalıdır. Bir şirket yatırımcı panik nedeniyle hızlı bir düşüş olduğunda, değer yatırımcılar için satın alma fırsatları yaratmak ani satış kapalı ve aşırı tepkiler olabilir.

Hisse senedi ticareti yaptığınız için yatırım yapmak için diğer fırsatları göz ardı etmeyin. Ayrıca gayrimenkul, sanat ve tahvil gibi yatırım fonlarına da yatırım yapabilirsiniz.

Nakit her zaman kar etmez. Nakit akışı herhangi bir mali durumun anahtarıdır, bu nedenle yatırımlarınızın gelişmek için nakite ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu yeniden yatırım yapmak ya da sadece kazanç harcamak iyidir, ama hemen faturaları ödemek için elinizde yeterli nakit tutmak için emin olun. Eğer bir şey size meydana gelecek durumda güvenli bir yerde saklanan yaşam giderleri acil bir fon tutmak emin olun.

Bir pazara yatırım yaparken bir aracı firma kullanacaksanız, güvenilir olduğundan emin olun. Hisse senetlerine yatırım yaparak size tonlarca para kazandırmayı vaat eden bir sürü firma var; ancak, henüz düzgün vasıflı veya eğitimli değildir. İnternet aracı firma değerlendirmeleri değerlendirmek için mükemmel bir kaynaktır.

Daha riskli ve potansiyel olarak daha karlı seçeneklere dallanmadan önce kanıtlanmış ve güvenilir hisse senetleri ile yatırım kariyerinize başlayın. Eğer ticaret için yeni iseniz, bu teklif daha düşük risk olarak şirketlerin daha büyük hisse senetleri içine bakmak. Küçük şirketler hızlı büyüyebilir, ama çok yüksek risk altındadırlar.

Bir kısıtlama stratejisi kullanmak genellikle iyi bir fikirdir. Bu teknik, başkalarının kaçındığı stok arama içerir. Değersiz şirketler arayın. Her yatırımcının satın almaya çalıştığı şirketler genellikle şişirilmiş bir fiyata satarlar. Bu kar için herhangi bir oda bırakmaz. Bu az bilinen şirketleri bularak, ancak sağlam kazanç var, size çok para kazanabilirsiniz elmas keşfedebilirsiniz.

Bir yatırım aracısının hizmetlerini kullanmayı düşünün. Borsacılar genellikle mümkün olan en iyi seçimleri yapmak için yardımcı olabilir yatırım fonları, hisse senetleri ve tahviller, içeriden bilgi var.

Eğer sadece dışarı başlarken birkaç kaybetme yatırımları yaparsanız kendinizi cesaretini izin verme. Borsaya yeni gelenlerin çoğu, işlerin hızlı getiri elde edilemedikleri şekilde sonuçlanmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğrmaktadır. Başarılı bir profesyonel yatırımcı olmak için araştırma, araştırma, araştırma ve uygulama gerektirir, bu yüzden bunu bırakmadan önce unutmayın.

Tek bir hisse senedinin birkaç hissesini satın alarak yatırım yapmaya başlayın. Sermayenizin veya birikimlerinizin tamamını koymayın. Eğer şirket karlı görürseniz, o zaman devam edin ve içine daha fazla para yatırım. Bir seferde biraz yatırım yaparak, nakit büyük miktarlarda kaybedersiniz.

Ancak, önemli miktarda para almak için tek yol, temellerini öğrenmek ve yatırım hakkında bilgili olmak gerekir.

More on this topic

Popular stories